3G služby nyní v Brně a v Plzni

•   Do konce září bude pokryto dalších osm krajských měst

Praha, 24. června 2010 - Rozšiřování pokrytí 3G sítě pokračuje podle plánu a vysokorychlostní mobilní internet si zákazníci T-Mobile mohou vyzkoušet v dalších dvou městech. Služby třetí generace jsou nyní dostupné pro uživatele v Plzni a v Brně. Do konce září přibude dalších osm krajských měst.

"Při budování se zaměřujeme v první řadě na kvalitu sítě, tak aby zákazníci dostali jedinečný uživatelský zážitek při užívání vysokorychlostního mobilního internetu," říká Frank Meywerk, výkonný ředitel technologického úseku společnosti T-Mobile, a dodává: "Během léta budeme pokračovat jak v pokrývání dalších míst, tak rozšiřování dostupnosti ve stávajících lokalitách."

Obyvatelé Plzně najdou ikonku 3G na displejích svých mobilů již od minulého týdne. Vysokorychlostní mobilní internet je dostupný zhruba pro dvě třetiny populace západočeské metropole. Plzeň se tak stala prvním městem po Praze, kde T-Mobile spustil 3G síť.

Další lokalitou je od dnešního poledne největší moravské město, Brno. Především v jeho centru si tak uživatelé mohou vyzkoušet jednu z nejmodernějších 3G sítí na světě. T-Mobile využívá technologii od společnosti Nokia Siemens Networks, která je založena na standardu HSPA a teoreticky umožňuje datové přenosy s rychlostí až 14,4 Mbit/s pro download.

Během léta budou 3G služby i v dalších krajských městech. Do konce září si rychlé mobilní surfování vychutnají obyvatelé v Českých Budějovicích, Olomouci, Pardubicích, Ústí nad Labem, Hradci Králové, Liberci, Ostravě a Karlových Varech. Na konci roku by měly být pokryty celkem tři desítky měst.