Chcete volat na pevnou za korunu? Volejte z mobilu!

• Se zvýhodněním Pevná+ od T-Mobile lze volat do pevné sítě za 1 Kč (1,19 vč. DPH)
  • Tarif Profi 100 nabízí firemním zákazníkům zvýhodněnou sazbu za volání do domácí sítě
  • Firma poskytující Zelené volání platí pouze za příchozí hovory, směrování je nově zdarma

Praha 25. ledna 2005 - T-Mobile nabízí všem zákazníkům další příležitost, jak výrazně snížit účty za telefon. Od 1. února připravil nové tarifní zvýhodnění Pevná+, díky němuž lze volat na pevnou linku v rámci České republiky za 1 Kč (1,19 vč. DPH) za minutu. Zákazník si může sám propočítat, zda platit měsíční paušály dvěma operátorům se opravdu vyplatí. Další dvě novinky jsou určeny firemním zákazníkům - nový tarif Profi 100 rozšiřuje nabídku pro podnikatele, nová varianta Zelených volání sjednocuje sazby za volání a přestává účtovat směrování příchozího hovoru.

"Mobil přináší možnosti, které pevná linka nabídnout nemůže - především opravdovou mobilitu. Na důležitý telefon, fax či e-mail už nemusíte čekat doma nebo v kanceláři," uvádí Jiří Hájek, tiskový mluvčí T-Mobile, a dodává: "Naše tarifní novinky teď podtrhují výhodnost mobilního telefonu i v oblasti ceny za volání."
Mobilní telefon zpřístupňuje i takové služby, které pevná linka vůbec nenabízí: zákazník se tak může nechat informovat o dění u nás a ve světě pomocí SMS Info, může spravovat svůj účet přes GMS Banking, posílat multimediální zprávy nebo třeba uvítat volajícího Uvítacím tónem.

Stále více zákazníků si patrně uvědomuje, že platit dva měsíční paušály je nevýhodné - zatímco penetrace mobilními telefony na začátku tohoto roku přesáhla 100 procent, počet pevných telefonních linek v domácnostech se rok od roku snižuje (na stávajících 60 procent). Pro "mobilní volbu" hovoří nejenom fakt, že zákazník dostává pouze jednu fakturu, ale u mobilního operátora má také jistotu velmi kvalitní péče.

Pevná+
Každý, kdo se rozhodne využívat tarifní zvýhodnění Pevná+, zaplatí ke svému základnímu paušálu měsíčně příplatek ve výši 49 Kč (58,31 vč. DPH); minuta hovoru do fixní sítě v ČR jej pak vyjde na pouhou jednu korunu (1,19 vč. DPH). Další výhodou je fakt, že sazba platí po celý den a v rámci celé České republiky, bez rozlišení časových a tarifních pásem. Na stránkách www.t-mobile.cz bude počátkem února umístěna kalkulačka, díky níž si zákazník bude sám moci snadno spočítat, kolik s Pevnou+ ušetří.

Zvýhodnění Pevná+ si mohou pořídit všichni zákazníci, kteří využívají některý ze současně nabízených i vybraných starších tarifů (včetně jejich variant HIT). Tarifní zvýhodnění Pevná+ si zákazník může aktivovat v období od 1. 2. 2005 do 31. 5. 2005. Aktivace i deaktivace je bezplatná a lze ji provést hned několika jednoduchými způsoby: na Infolince T-Mobile, prostřednictvím služby Můj T-Mobile nebo stačí odeslat SMS zprávu na číslo 4603 ve tvaru: PEP A. Noví zákazníci si mohou o toto zvýhodnění požádat přímo v prodejně při aktivaci nově pořízené SIM karty.

Sazba 1 Kč/min (1,19 vč. DPH) se uplatňuje po provolání tarifních volných minut. Služba je účtována principem 120+60, tzn. účtují se dvě minuty celé, poté je doba spojení účtována po minutách, podobně jako u fixních operátorů v případě místních hovorů. Tento princip platí pro všechny hovory do pevné sítě, včetně hovorů uskutečněných v rámci volných minut. Na SMS se zvýhodnění Pevná+ nevztahuje.

Profi 100
Další novinkou od 1. února 2005, tentokrát pro firemní zákazníky, je tarif Profi 100, obsahující 100 volných minut. Za měsíční paušál zákazník zaplatí 549 Kč (653,30 Kč vč. DPH), přičemž minuta volání do sítě T-Mobile vyjde na výhodných 2,80 Kč (3,33 Kč s DPH) a SMS na 1 Kč (1,19 Kč s DPH).

Profi 100 HIT - vybrané sazby

Bez DPH (Kč) S DPH (Kč)
Měsíční paušál 549,00 653,31
Volání do sítě TMCZ/min 2,80 3,33
Volání do ostatních sítí 3,60 4,28
SMS 1,00 1,19
Samozřejmostí je i aktivace dalších tarifních zvýhodnění, jako jsou Pevná+, Víkend+ nebo třeba Nonstop+. K novému tarifu si zákazník také může zvolit kterýkoliv z GPRS tarifů pro přístup na internet a WAP. Využívání tarifu Profi 100 je podmíněno uzavřením Smlouvy významného zákazníka nebo Rámcové smlouvy.

Zelené volání
V dubnu loňského roku nabídl T-Mobile svým zákazníkům možnost zřídit si tzv. Zelené volání, tedy bezplatnou linku, jejíž provoz platí volaný. Nyní T-Mobile přichází s další variantou tohoto programu, která obsahuje dvě novinky. První z nich je sjednocení ceny za příchozí hovor bez ohledu na to, v jaké síti vznikl, na 3,99 Kč/min (4,75 Kč vč. DPH), druhou pak zrušení zpoplatnění za přesměrování hovorů. Nová generace služby může tedy zřizovateli přinést velké úspory na provozu Zeleného volání.

T-Mobile bude vedle nového tarifu nabízet i tarif stávající, a každý zákazník si tak může vybrat ten, který lépe odráží jeho požadavky na provoz Zeleného volání. Ceníky obou variant Zeleného volání lze najít na www.t-mobile.cz.