Devátý ročník T-Mobile Rozjezdů na pomoc začínajícím podnikatelům

28. ledna 2019 – Už podeváté T-Mobile podpoří drobné začínající podnikatele v rámci programu T-Mobile Rozjezdy. Až 42 zajímavých podnikatelských nápadů se může těšit na ceny v celkové hodnotě téměř 3,5 milionu Kč, které se mimo jiné skládají z financí na rozjezd, balíčků služeb a věcných cen potřebných pro podnikání. Nedílnou součástí podpory je také poradenství odborníků. Projekty je možné registrovat od 28. ledna do 4. března na www.rozjezdy.cz

„T-Mobile Rozjezdy pomáhají všem, kteří mají inovativní podnikatelský nápad a plán,“ říká Martina Kemrová, manažerka firemní komunikace společnosti T-Mobile, a dodává: „Naši účastníci, i když nakonec nestojí mezi vítězi, si často pochvalují, že v diskuzi s porotou, odborníky i dalšími soutěžícími si ujasní cíle projektu, i to, zda má jejich nápad šanci u zákazníků.“
Do soutěže se mohou přihlásit všichni, kteří plánují podnikat, anebo již podnikají. Rozhodující je pouze doba, po kterou zájemce podniká s přihlašovaným nápadem – ta nesmí být delší 12 měsíců. IČO může mít soutěžící po delší dobu.

Porota a výhry
Porota složená z odborníků, úspěšných podnikatelů a investorů, jako jsou například Margareta Křížová nebo Martin Korman, hodnotí nejen neotřelé nápady, ale i realizaci podnikatelského záměru. Na celostátního vítěze čekají ceny v celkové hodnotě zhruba 750 000 Kč. Kromě finančního daru od T-Mobile ve výši 200 tisíc Kč je to reklamní a PR kampaň v souhrnné hodnotě 285 tisíc Kč, poradenství a věcné ceny od partnerů programu.
Právě poradenství s plánováním financí věnuje celostátnímu vítězi ČSOB. „Rozhodli jsme se připojit k projektu T-Mobile a podpořit tak podnikatele v jejich začátcích. Uvědomujeme si úskalí a překážky, které je potřeba překonat již od prvopočátku, tedy od samotné myšlenky o vlastní firmě. Proto se zaměřujeme nejen na nabídku bankovních produktů pro začínající podnikatele, ale i neméně důležité poradenství. Celostátní vítěz proto od nás získá mimo jiné i konzultace v oblasti financí,“ dodává Martin Pěchouček, ředitel Segmentů a rozvoje obchodu Vztahového bankovnictví ČSOB.
Novinkou v letošním ročníku je Zvláštní cena České manažerské asociace pro mladé talenty. Asociace vybere z regionálních vítězů na 1. – 3. místě tři vítěze do 35 let, kteří dostanou možnost zúčastnit se mentoringového programu XY – Transfer, a načerpat tak zkušenosti od starších kolegů. „Vyhledávání, oceňování a zviditelňování začínajících podnikatelů prostřednictvím soutěže a následně podpora jejich úspěšných projektů je přístup, který jednoznačně považujeme za efektivní. Věřím, že naše spojení s T-Mobile Rozjezdy přinese soutěži další multiplikační rozměr,“ uvádí výkonný ředitel ČMA Ivo Gajdoš.

Předchozí ročníky T-Mobile Rozjezdů
Loňský ročník soutěže vyhrála mobilní aplikace Glucly Pavla Bubna. Aplikace, která by měla usnadnit život všem nemocným cukrovkou, je již k dispozici pro telefony s operačním systémem iOS a Android. Cenu veřejnosti získalo Sociální bistro Střecha z pražského Žižkova, které dává druhou šanci lidem bez domova a se záznamem v rejstříku trestů.
T-Mobile Rozjezdy mají za sebou osm ročníků. Za tu dobu se na jejich webových stránkách registrovalo přes 25 480 zájemců a facebooková stránka projektu má téměř 6 000 fanoušků. Celodenních seminářů, kterých bylo přibližně 91, se účastnilo přes 4 600 začínajících podnikatelů. V soutěžích porota vyhodnotila 3 500 přihlášených projektů, z nichž vzešlo 421 vítězů. A ti vyhráli ceny v celkové výši téměř 39 milionů korun.

O soutěži
T-Mobile Rozjezdy jsou dlouhodobým programem na podporu začínajících podnikatelů. Nabízejí bezplatné regionální semináře v oblastech týkajících se začátku podnikání, druhou částí projektu je soutěž o nejlepší podnikatelský nápad a plán. Od 28. ledna do 4. března se mohou ti, kteří ještě nepodnikají, nebo jsou k podnikání s daným nápadem registrováni kratší dobu než 12 měsíců, přihlásit do soutěže na www.rozjezdy.cz. V každém kraji mohou vyhrát tři vítězové, kteří získají finanční odměnu, podporu expertů na různé aspekty podnikání, balíčky služeb a věcné ceny. O celostátním vítězi rozhoduje porota. Kromě toho může veřejnost rozhodnout o vítězi Ceny veřejnosti prostřednictvím on-line hlasování. Novinkou letošního ročníku je Zvláštní cena ČMA pro mladé talenty. Bezplatné regionální semináře otevřené široké veřejnosti se konají v březnu a dubnu.
Partnery letošního ročníku T-Mobile Rozjezdů jsou Česká manažerská asociace, ČSOB, Expertia, Samsung a StartupJobs. Odbornými partnery jsou Proboston a AC&C Public Relations a regionálními Bea centrum, DEPO 2015, Dům Techniky Pardubice, Fakulta sociálně ekonomická UJEP, Impact Hub Brno, Inovační centrum Ústeckého kraje, Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání, Jihočeský vědeckotechnický park, Jihomoravské inovační centrum, Kanov, Krajská hospodářská komora v Plzeňském kraji, Lipo.ink, Moravská vysoká škola Olomouc, Moravskoslezské inovační centrum, P-PINK, Středočeské inovační centrum a Technologické centrum Hradec Králové