EXTERNÍ KOMUNIKACI T-MOBILE CZECH REPUBLIC MÁ NOVĚ NA STAROSTI ZUZANA SVOBODOVÁ

Praha, 8. dubna - Počátkem dubna 2021 nastoupila na pozici manažerky externí komunikace Zuzana Svobodová, která bude zároveň zastávat funkci tiskové mluvčí. Ve své roli bude přímo podřízena Petru Jonákovi, řediteli pro korporátní záležitosti a udržitelnost T-Mobile Czech Republic.

Svobodová do T-Mobile přichází z českého a slovenského zastoupení McDonald’s, kde posledních 6 let řídila oddělení korporátní komunikace. Společenskou odpovědnost, CSR agendu a externí komunikaci pro Českou republiku a Slovensko měla na starosti také v The Coca-Cola Company, kde zastávala funkci manažerky pro vnější záležitosti a komunikaci. Svobodová má ve svém portfoliu i zkušenosti z brand managementu, pracovala jako brand manažerka sycených nápojů Coca-Cola light, Fanta a Sprite, a z agenturního prostředí, její kariéra započala v Ogilvy PR na klientech Absolut vodka nebo Plzeňský Prazdroj.

V T-Mobile se bude, kromě externí a krizové komunikace, podílet i na komunikaci udržitelnosti a CSR, brandingu zaměstnavatele a komerční komunikaci. Do T-Mobile si z rychloobrátkového segmentu přináší zaměření na zákazníka, budování brand love přes příběhy a zápal pro udržitelnost.

Zuzana Svobodová vystudovala marketing a PR na Anglo-American College a následně získala MBA titul na University of New York in Prague. Ve volném čase je vášnivou snowboardistkou a wakeboardistkou, miluje tanec a výtvarné umění, je vdaná a má 2 děti.

XX

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 600 5G vysílačů a svou sítí páté generace chce do konce roku pokrýt 25 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi Propojená země. Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami v čele s CIIRC při ČVUT, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

T-Mobile staví své podnikání na udržitelných základech a hlásí se k jasně stanoveným principům v oblastech lidských práv, pracovních podmínek, ochrany životního prostředí a boje s korupcí. Strategickou prioritou jsou opatření ke zmírnění klimatických změn včetně využívání 100 % energie z obnovitelných zdrojů a přijetí závazku ke snížení uhlíkové stopy. T-Mobile dlouhodobě podporuje digitální inkluzi a investuje do podpory vzdělávání a digitálního wellbeingu. Vůči společnosti jako celku přijal auditovatelný závazek do konce roku 2024 podpořit 555 200 subjektů. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.

T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a jeho služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).