KRAKOVSKÝ HUB:RAUM POŘÁDÁ TURBO AKCELERAČNÍ PROGRAM WARP

Mezinárodní program pro začínající podnikatele a kreativní jedince
Semináře, přednášky, individuální konzultace s odborníky a finanční podpora
Možnost realizace projektů v České republice

Praha, 24. října 2013 – Krakovský inkubátor hub:raum pořádá za podpory společnosti Deutsche Telekom osmidenní turbo akcelerační (rozvojový) program pro začínající podnikatele a kreativní jedince, kteří chtějí urychlit rozvoj svých nápadů. Jeho název Warp má symbolizovat „odpich“, který by tato iniciativa měla prostřednictvím mentoringu, seminářů a finanční podpory umožnit novým firmám napříč Evropou. Na tomto projektu se podílí také T-Mobile Czech Republic.

„T-Mobile jako podporovatel inovativních technologií program Warp vítá a spolupracuje na jeho rozvoji s kolegy z krakovského hub:raumu. Účastníkům z České republiky nabízíme možnost zázemí a podpory přímo v některém z českých inovačních center,“ říká Petra Pavičová, manažerka společenské odpovědnosti T-Mobile.

V rámci akceleračního programu nabídne krakovský hub:raum řadu možností – od seminářů a přednášek po individuální schůzky s odborníky a mentory. Hlavním důvodem, proč by se mladí podnikatelé měli programu zúčastnit, je, že si v jeho průběhu mohou sami ověřit, zda si jejich produkty či služby najdou své zákazníky. Účast v programu je navíc skvělou příležitostí jak během pouhých osmi dní získat finanční prostředky na další rozpracování svých nápadů a přípravu na vlastní podnikání. V neposlední řadě hradí pořadatel všem účastníkům náklady na letenky i ubytování.

Proces přijímání vizionářských a unikátních projektů v oblasti internetu a mobilních komunikací bude trvat do 17. listopadu. Inkubátor se těší na minimálně dvoučlenné týmy (max. čtyři účastníci za jeden tým), nebo na jednotlivé fyzické osoby, které mají jasně definovaný a inovativní nápad či projekt.  Zájemci mohou své přihlášky podávat prostřednictvím webové stránky krakovského inovačního centra www.hubraum.com/apply.

Inkubátor poskytuje novým projektům finanční injekci ve výši 10–30 tisíc EUR v rámci přípravné fáze, v níž se nepožaduje kapitálová účast na daném podniku (tzv. preseed funding). Při rozjezdu životaschopného projektu (tzv. seed stage) jde pak o 30–50 tisíc EUR oproti kapitálové účasti ve firmě ve výši 10–30 %. Hub:raum v Krakově spolupracuje se skupinou vysoce kvalifikovaných a zkušených podnikatelů, navíc nabízí příležitost využít možností společnosti Deutsche Telekom včetně předinstalace technologických novinek v telefonech, spolupráce na marketingových kampaních či zahrnutí vybraných nápadů do nabídky služeb.

Krakovský hub:raum je podnikatelský inkubátor vytvořený skupinou Deutsche Telekom Group v dubnu 2013. Zaměřuje se na podporu inovativních projektů ze střední a východní Evropy, jež spočívá v propojení týmů, vizí a odborných zkušeností a možností nabízených předními světovými integrovanými telekomunikačními operátory.