Milan Vašina opouští Deutsche Telekom, jeho nástupcem bude José Perdomo Lorenzo

Praha, 31.5. 2018 - Milan Vašina (1969), generální ředitel společností T-Mobile Czech Republic a Slovak Telekom se rozhodl ukončit své působení ve skupině Deutsche Telekom a požádal představenstvo k uvolnění z funkce k 1. říjnu 2018. Ke stejnému dni nastoupí na uvolněnou funkci José Perdomo Lorenzo (1971), jenž se stane členem představenstva obou společností 1. července 2018. Přechodné období využije pro seznámení se s agendou předtím, než cele převezme povinnosti generálního ředitele.

„Bylo to nesmírně zajímavých 21 let, ale cítím, že je čas udělat zásadní změnu a předat pomyslný štafetový kolík dál,“ komentuje své rozhodnutí Vašina, a dodává: „Jsem vděčný za to, že jsem mohl být u rozvoje tak důležitého a dynamického oboru a mohl se aktivně přispět ke vzniku zcela nových věcí.

Generální ředitel Deutsche Telekomu Timotheus Höttges říká: "Vždy je těžké se loučit s někým, s kým jste pracovali přes 20 let, zvlášť pokud jde o někoho tak výjimečného, jako je Milan. Obrovskou měrou se podílel na sjednocení české a slovenské pobočky ve vedoucího konvergovaného operátora. Milan vyniká nejen svým obchodním talentem, ale především svými hodnotami a schopností vést lidi. Přeji mu hodně štěstí v další kariéře."

Srini Gopalan, člen představenstva Deutsche Telekomu pro Evropu dodává: "Milan byl hlavní hybnou silou velmi úspěšné integrace poboček v ČR a SR. I když jsem měl možnost s ním pracovat pouhých 18 měsíců, velmi oceňuji přímočarost jeho uvažování a inspirující leadership. Chci mu popřát všechno nejlepší v další kariéře.“

„Zároveň chci přivítat Josého v naší společnosti. José je opravdu mezinárodním typem manažera s širokým spektrem zkušeností v různých oborech a hlubokou znalostí telekomunikací. Poslední 4 roky strávil v jako generální ředitel v paraguayské společnosti Tigo, kterou přivedl k velmi úspěšnému obratu. José dál povede společnosti v České a Slovenské republice v rámci naší strategie Convergence, Digitization and Growth Mindset. Na práci s ním se velmi těším.“

“Velmi se těším na to, že se stanu součástí skupiny Deutsche Telekom, jež je vůdčí silou a trendsetterem ve velmi dynamickém telekomunikačním sektoru,” komentuje svou novou roli José Perdomo Lorenzo. “Tuto značku jsem vždycky obdivoval, stejně jako strategii a výkonnost obou poboček DT v České a Slovenské republice. Své síly chci zaměřit na podporu společností v dosahování dalšího udržitelného rozvoje a transformaci.”

Milan Vašina začínal v roce 1997 v Paegasu, později T-Mobile. V roce 2002 nastoupil do T-Mobile Slovakia jako ředitel marketingu, o pět let později se stal generálním ředitelem společnosti. Roku 2011 se vrátil do T-Mobile Czech Republic jako generální ředitel a od roku 2016 je zodpovědný za vedení T-Mobile CZ a Slovak Telekomu. V obou společnostech se Vašina vsadil na firemní kulturu založenou na spolupráci, zodpovědnosti a leadershipu. Během působení Milana Vašiny T-Mobile upevnil svou pozici mobilní jedničky a akvizicí T-Systems a GTS zahájil úspěšnou cestu k integrovanému operátorovi. Obě společnosti pak velkou měrou přispívají k rozvoji inovací (viz např. uvedení Chytrého auta v ČR, chytré domácnosti na Slovensku, VoLTE, VoWIFI a aktivním zapojením do rozvoje 5G sítí) a mají stabilně výborné finanční výsledky, Spoluprací obou subjektů pak bylo dosaženo významných obchodních synergií.

José Perdomo Lorenzo (1971) je zkušeným manažerem s více než dvacetiletou praxí a důkladným telekomunikačním a obchodním zázemím. Svou kariéru začal v roce 1996 jako technik ve společnosti Spanish Sener Engineering & Systems a později v Boeing Company v USA. V roce 2000 se stal management konzultantem ve španělské pobočce McKinsey & Company, o šest let později se jeho působištěm stala skupina Telefónica, kde nejprve působil jako ředitel marketing Telefónica Spain a od roku 2008 jako ředitel B2C divize v Telefónica O2 v ČR. Poté se roku 2010 vrátil do mateřské společnosti ve Španělsku jako Global Managing Director pro oblast eHealth a bezpečnost. V roce 2014 nastoupil do Millicomu (telekomunikační skupina s tržbami přesahujícími $6B, s 18,000+ zaměstnanci), kde naposledy zastával funkci generálního ředitele Tigo Paraguay, jedničky na lokálním konvergovaném trhu.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, je s 6,2 milionu mobilních zákazníků jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení či partnerská řešení nejen pro firmy, ale i instituce a individuální zákazníky. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti a špičkové inovace v oblasti technologií. To prokázalo i poslední srovnávací měření kvality sítí P3 communications, v němž T-Mobile zvítězil a získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic, zakládající člen národní sítě UN Global Compact v České republice, klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů.

Kontakty na tiskové oddělení: press@t-press.cz, tel.: 603 601 031.