Miroslav Rakowski jmenován generálním ředitelem Polska Telefonia Cyfrowa (PTC)

Praha 22. října 2010 – Miroslav Rakowski, výkonný ředitel úseku Prodeje a služeb zákazníkům T-Mobile Czech Republic a.s., byl jmenován ředitelem PTC (Polska Telefonia Cyfrowa), polské telekomunikační společnosti, jež je členem skupiny Deutsche Telekom. Nové funkce se Rakowski ujme 1. ledna 2011 a nahradí tak Klause Hartmanna, který přechází na pozici senior vice-prezidenta zodpovědného  za oblast Corporate Governance a Stakeholder Management v centrále skupiny Deutsche Telekom v Bonnu. Včera tuto personální výměnu schválila dozorčí rada PTC.

V současné době intenzivně probíhá výběrové řízení na pozici Rakowského nástupce.

“Děkujeme Mirkovi za jeho úsilí, kreativitu a nadšení, které do naší společnosti posledních devět let přinášel, říká Roland Mahler, generální ředitel T-Mobile Czech Republic a.s., a dodává: “Velkou měrou přispěl k dosavadnímu největšímu úspěchu naší společnosti – dosažení pozice jedničky na českém mobilním trhu. Gratulujeme Mirkovi k tomuto kariérnímu postupu a přejeme mu mnoho úspěchů v jeho dalším profesním i osobním životě.

Pozici obchodního ředitele zastával Miroslav Rakowski v T-Mobile od roku 2002; v roce 2009 se stal ředitelem nově vytvořeného úseku Prodeje a služeb zákazníkům. S prostředím polského trhu má již zkušenosti – před příchodem do oboru telekomunikací pracoval jako obchodní ředitel firmy COTY Poland ve Varšavě.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, je s téměř 6,3 milionu zákazníků jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě mobilních a pevných telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti, což prokazuje i srovnávací měření kvality sítí umlaut (dříve P3), v němž T-Mobile již potřetí získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů).