NOVÝM OBCHODNÍM ŘEDITELEM T-MOBILE BUDE MAXIMILIANO BELLASSAI

Praha, 24. února 2021 – Novým obchodním ředitelem společnosti T-Mobile Czech Republic se stává Maximiliano Bellassai (43). Zkušený vrcholový manažer s více než dvaceti lety praxe z bankovního a telekomunikačního sektoru se své nové role v T-Mobile ujme 1. března 2021. Dosavadní obchodní ředitel Juraj Bóna zůstane do konce června 2021 poradcem představenstva společnosti.

Maximiliano zahájil svoji kariéru v bankovnictví a postupně se propracoval od juniorní pozice na pobočce až po obchodního ředitele paraguayské banky Sudameris (součást skupiny Abbeyfield Financial Holdings). V roce 2011 se rozhodl přejít do sektoru telekomunikací do společnosti Millicom, která provozuje telekomunikační operátory v řadě zemí pod značkou Tigo. Zde měl nejdříve na starosti korporátní zákazníky a následně se stal obchodním ředitelem Tigo v Paraguayi. V roce 2018 byl povýšen do pozice viceprezidenta pro obchod operátora Tigo v Kolumbiji, kde měl na starosti 10 milionů zákazníků.

„Měl jsem příležitost s Maximilianem v minulosti pracovat. Má za sebou unikátní mix zkušeností z retailu, péče o zákazníky, digitální oblasti i prodejů v segmentu B2B i B2C, a to jak v oblasti mobilních telefonů, tak i pevného internetu. Je profesionálem a leaderem orientovaným na výkon, kterému se na minulých pozicích vždy podařilo zajistit růst všech tří klíčových ukazatelů – zákaznické spokojenosti, finančních výsledků i spokojenosti zaměstnanců. A právě to je jeho mandát v T-Mobile. Jeho úkolem bude urychlit transformaci, kterou jsme již započali, přispět k digitalizaci celé země, dále zvyšovat spotřebu dat, pomáhat stále většímu počtu zákazníků stát se součástí gigabitové společnosti (tedy mít vysokorychlostní připojení zajišťující rychlost alespoň 1Gb/s) díky optice a 5G a podpořit digitální transformaci českých firem a podnikatelů pomocí moderních ICT řešení,“ uvedl José Perdomo Lorenzo, generální ředitel T-Mobile Czech Republic a Slovak Telekomu.

Pod vedením Juraje Bóny se T-Mobile Czech Republic stal integrovaným operátorem poskytujícím fixní i mobilní služby veřejnosti, podnikatelům, firmám i institucím. Úspěšně spustil nabídku Magenta 1, která spojuje poskytování mobilních a pevných datových a hlasových služeb spolu s nabídkou televize, k čemuž společnost používá vlastní optickou síť i sítě partnerů. Juraj využil svých velkých zkušeností z mobilního i fixního byznysu a díky němu se obě složky staly součástí DNA společnosti T-Mobile.

Maxi (jak je Maximiliano běžně oslovován kolegy) vystudoval obchod na Katolické univerzitě v Asunciónu, kde následně dokončil i studium MBA. Na své alma mater následně mnoho let působil jako pedagog se zaměřením na management, strategii a leadership. Absolvoval také několik manažerských programů v USA (Harvard Business School, Stanford University Graduate School of Business) a Japonsku (AOTS). Maxi se do Prahy přestěhoval i se svojí ženou, třemi dětmi a dvěma psy. Je držitelem paraguayského a italského občanství a ve volném čase miluje sport (basketbal, stolní tenis nebo plavání).

Juraj Bóna vystudoval Ekonomickou univerzitu v Bratislavě a svoji kariéru zahájil v Ernst&Young. V roce 2003 nastoupil do Slovak Telekomu a v roce 2016 do T-Mobile Czech Republic.

Fotogalerie je k dispozici ZDE.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, má téměř 6,2 milionu mobilních zákazníků. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení či partnerská řešení nejen pro firmy, ale i instituce a individuální zákazníky. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti, což prokazuje i srovnávací měření kvality sítí umlaut (dříve P3), v němž T-Mobile již potřetí získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře) a www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti).