Novým ředitelem pro vnější vztahy a udržitelnost společnosti T Mobile je Martin Orgoník

Martin Orgoník (39) se od 1. 6. 2022 stal novým ředitelem pro vnější vztahy a udržitelnost společnosti T-Mobile. Na pozici tak střídá Petra Jonáka, který odešel na konci května. Orgoník bude ve své nové roli zodpovědný za externí komunikaci, oblast public affairs a také naplňování ESG cílů. Přímým nadřízeným mu bude generální ředitel José Perdomo Lorenzo.

Orgoník působil v T-Mobile od roku 2017 jako senior manažer regulačních záležitostí. Věnoval se tak mimo jiné pořizování rádiových frekvencí a zastupoval společnost navenek v řízeních s českými a evropskými orgány. Během svého působení u T-Mobile dosáhl Orgoník řady úspěchů.

Na nové pozici bude mezi Orgoníkovy priority patřit prohlubování spolupráce s veřejnými institucemi s cílem zlepšit podmínky pro další rozvoj infrastruktury a výstavbu nových sítí.

„V investicích do optiky dotahujeme velikou mezeru, která se týká celé Evropy. Jsem rád, že T-Mobile má jasnou vizi a strategii rozvoje výstavby sítí, které jsou pro fungování kritické infrastruktury nezbytné“ doplňuje Orgoník. „Poslední dva roky nám ukázaly, že komerční sektor, stát i neziskové organizace spolu umí velmi dobře spolupracovat a věřím, že na tomto základu se nám podaří i transformace na digitální ekonomiku, která nás jako společnost čeká.“

Orgoník je členem představenstev Asociace provozovatelů mobilních sítí a České asociace elektronických komunikací. Předchozí zkušenosti sbíral například ve společnosti Vodafone, pracoval také v Londýně u britského regulátora Ofcom a na Úřadu na ochranu hospodářské soutěže. Praxi získal nejen ve státním a komerčním sektoru, ale také v neziskových organizacích, kdy pracoval jako dobrovolník například pro Český červený kříž a podílel se na organizaci evropských projektů pro mládež. Vystudoval ekonomii a práva na Masarykově univerzitě v Brně, ve volném čase se věnuje především sportu a je nadšeným amatérským veslařem.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).