OPERÁTOŘI T-MOBILE A O2 SPUSTILI PRVNÍ SDÍLENÉ LTE VYSÍLAČE

Praha, 11. července 2014 – Operátoři T-Mobile a O2 začali se sdílením nejrychlejšího mobilního internetu a společně spustili síť LTE v částech okresů Tábor a Pelhřimov. V souladu s domluveným rozdělením České republiky bude T-Mobile zodpovědný za správu vysílačů na Táborsku, O2 pak na Pelhřimovsku. Obě společnosti přitom využívají svou vlastní síťovou infrastrukturu a udržují si zcela nezávislou obchodní strategii.

Na Táborsku byly nově pokryty například obce Radenín, Smilovy Hory, Vodice, Pohnánec, Dolní Hořčice, Pohnání a Zadní Střítež, na Pelhřimovsku pak Čížkov, Eš, Samšín, Bořetice, Bohdalín, Čáslavsko, Zhořec, Těmice nebo Cetoraz. Zákazníci obou operátorů v těchto obcích mohou využívat rychlosti až 75 Mbit/s pro stahování a až 25 Mbit/s pro nahrávání, tedy několikanásobně více než u sítí 3G. Do budoucna budou tyto rychlosti navyšovány.

Společnosti T-Mobile a O2 podepsaly smlouvu o sdílení mobilních sítí čtvrté generace (LTE) 2. května 2014. Tato spolupráce přinese ještě v letošním roce kvalitní služby vysokorychlostního internetu na většině území České republiky a rovněž úspory, které oběma operátorům umožní další investice do provozovaných sítí a nabízených služeb. Sdílení vysílačů navíc umožní pokrytí nejrychlejším mobilním internetem v dřívějším termínu, než stanovují podmínky aukce.

Sdílení sítí čtvrté generace se týká celého území ČR mimo Prahy a Brna. T-Mobile bude odpovědný za jejich správu a provoz v západní části České republiky, O2 je bude provozovat ve východní části území.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, letos slaví 20 let na českém trhu. S šesti miliony mobilních zákazníků je jedničkou na českém mobilním trhu. T-Mobile je ale především integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení nejen pro firmy. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti a špičkové inovace v oblasti technologií.

T-Mobile Czech Republic, zakládající člen národní sítě UN Global Compact v České republice, klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů.

Kontakty na tiskové oddělení: press@t-press.cz, tel.: 603 601 031.