OPERÁTOŘI T-MOBILE A O2 SPUSTILI PRVNÍ SDÍLENÉ LTE VYSÍLAČE

Praha, 11. července 2014 – Operátoři T-Mobile a O2 začali se sdílením nejrychlejšího mobilního internetu a společně spustili síť LTE v částech okresů Tábor a Pelhřimov. V souladu s domluveným rozdělením České republiky bude T-Mobile zodpovědný za správu vysílačů na Táborsku, O2 pak na Pelhřimovsku. Obě společnosti přitom využívají svou vlastní síťovou infrastrukturu a udržují si zcela nezávislou obchodní strategii.

Na Táborsku byly nově pokryty například obce Radenín, Smilovy Hory, Vodice, Pohnánec, Dolní Hořčice, Pohnání a Zadní Střítež, na Pelhřimovsku pak Čížkov, Eš, Samšín, Bořetice, Bohdalín, Čáslavsko, Zhořec, Těmice nebo Cetoraz. Zákazníci obou operátorů v těchto obcích mohou využívat rychlosti až 75 Mbit/s pro stahování a až 25 Mbit/s pro nahrávání, tedy několikanásobně více než u sítí 3G. Do budoucna budou tyto rychlosti navyšovány.

Společnosti T-Mobile a O2 podepsaly smlouvu o sdílení mobilních sítí čtvrté generace (LTE) 2. května 2014. Tato spolupráce přinese ještě v letošním roce kvalitní služby vysokorychlostního internetu na většině území České republiky a rovněž úspory, které oběma operátorům umožní další investice do provozovaných sítí a nabízených služeb. Sdílení vysílačů navíc umožní pokrytí nejrychlejším mobilním internetem v dřívějším termínu, než stanovují podmínky aukce.

Sdílení sítí čtvrté generace se týká celého území ČR mimo Prahy a Brna. T-Mobile bude odpovědný za jejich správu a provoz v západní části České republiky, O2 je bude provozovat ve východní části území.