„Pevný internet do zásuvky“ rozšiřuje nabídku fixních služeb T-Mobile

Maximální přenosová rychlost 20 Mbit/s, cena 399 Kč s DPH měsíčně
Není potřeba vrtat do střechy či fasády domu, stačí zapojit modem do zásuvky
Lze využívat na jednom místě s jakýmkoliv modemem, doporučený je Huawei B525

T-Mobile dnes spouští novou službu pevného internetu s názvem „Pevný internet do zásuvky“. Jde o variantu tarifu „Pevný internet S“ s připojením přes LTE, při níž není zapotřebí odborná instalace zahrnující připevnění externího modemu na střechu či fasádu domu. V tomto případě se totiž využívá vnitřní modem, který stačí jen připojit do zásuvky. Služba je dostupná s jakýmkoliv modemem, pro její optimální fungování s ohledem na přenosovou rychlost a stabilitu připojení však operátor doporučuje jím otestované a parametrizované zařízení Huawei B525.

Pevný internet do zásuvky nemá datový limit, poskytuje maximální rychlost 20 Mbit/s pro stahování a 5 Mbit/s pro odesílání a stojí 399 Kč měsíčně. Předpokladem jeho fungování je kvalitní vnitřní (indoor) pokrytí sítí LTE. Modem Huawei B525 umožňující připojení až 64 uživatelů/přístrojů si zákazníci u operátora mohou pořídit za 3 451 Kč, při dvouletém závazku pak za 2 301 Kč (a to i na splátky: 1 Kč + 23 x 100 Kč).

Pevný internet do zásuvky je – stejně jako ostatní tarify pevného internetu – vázán na jediné místo využívání, tedy na adresu instalace. Při zapojení modemu na jiném místě obdrží zákazník SMS notifikaci a přenosová rychlost klesne na 64 kbit/s, dokud není zařízení připojeno opět na adrese instalace.

Pevný internet do zásuvky lze rovněž využívat v rámci služby Magenta 1, čímž zákazníci získají nejen výhodnější cenu za měsíční paušál, ale rovněž prémiový antivirus Kaspersky v hodnotě 1 069 Kč na rok zdarma.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 600 5G vysílačů a svou sítí páté generace chce do konce roku pokrýt 25 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi Propojená země. Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami v čele s CIIRC při ČVUT, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

T-Mobile staví své podnikání na udržitelných základech a hlásí se k jasně stanoveným principům v oblastech lidských práv, pracovních podmínek, ochrany životního prostředí a boje s korupcí. Strategickou prioritou jsou opatření ke zmírnění klimatických změn včetně využívání 100 % energie z obnovitelných zdrojů a přijetí závazku ke snížení uhlíkové stopy. T-Mobile dlouhodobě podporuje digitální inkluzi a investuje do podpory vzdělávání a digitálního wellbeingu. Vůči společnosti jako celku přijal auditovatelný závazek do konce roku 2024 podpořit 555 200 subjektů. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.

T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a jeho služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).