Sbírka pomáhejme příběhům vynesla přes milion korun

• Zaměstnanci podpořili 20 osob v nelehké životní situaci
  • Operátor každou přihozenou částku zdvojnásobil
  • Výtěžek z doprovodného prodeje připínacích placek činil 25 200 Kč
  • Celkem poputuje k 20 potřebným 1 032 260 Kč

Praha, 12. ledna 2016 – Společnost T-Mobile již potřetí zorganizovala v předvánočním čase interní sbírku s názvem Pomáhejme příběhům. V jejím rámci samotní zaměstnanci zaregistrovali 20 silných příběhů lidí ze svého bezprostředního okolí s velmi pohnutým osudem. Tentokrát se sešly příběhy 10 dětí a 10 dospělých. Během 14 dní pak prostřednictvím interní aplikace pracovníci vybrali 503 530 Kč, operátor zdvojnásobil 100 % příspěvků. Po přičtení výtěžku z doprovodného prodeje děkovných připínacích placek pak k 20 potřebným poputuje celkem 1 032 260 Kč.

„Sbírka je unikátní tím, že od příjemců darů nevyžadujeme žádná potvrzení. Uvědomujeme si, že už to mají i tak dost těžké a nezatěžujeme je další zbytečnou administrativou. Našim zaměstnancům v tomto naprosto důvěřujeme,“ říká Eva Karasová, manažerka společenské odpovědnosti T-Mobile.

Akce měla letos poprvé dvě fáze – nejprve zaměstnanci sami do speciální sbírkové aplikace vložili jednotlivé příběhy a začalo se přispívat. V druhé fázi pak byl spuštěn doprovodný prodej připínacích placek v rámci interní kampaně Díííky. Zde byla možnost koupit placku za dvacku a někomu ji věnovat. Výtěžek z prodeje se rovnoměrně rozdělil mezi všechny příběhy.

Přispívající letos  prostřednictvím sbírkové aplikace  darovali v průměru 1 380 Kč, mnohdy pomohli hned několika potřebným najednou. A že jde o těžké životní osudy, to dokazují i samotné příběhy: například roční Markétka z malé vísky u Znojma má po zákeřném onkologickém onemocnění amputovanou pravou nožičku, čtyřletý Matyášek z Prahy bojuje s akutní lymfoblastickou leukémií, tříletý Adámek z Olomoucka má zhoubný nádor, osmiletý Míša z Ústecka je kvadruplegik. Je zde ale dalších 16 statečných – mezi nimi i dospělí s těžkou mozkovou obrnou či po fatálním úrazu páteře.

Všech dvacet bojovníků potřebuje nějakou formu pomoci – ať už jde o příspěvek na drahé léky, terapie, rehabilitace, lázně, vozíky, kočárky, úpravu auta, pooperační péči či podporu při návratu ke sportu.  Ke všem z nich se vybrané příspěvky dostanou již v průběhu ledna.

Informace o dalších společensky odpovědných aktivitách zde.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, je s téměř 6,2 milionu zákazníků jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě mobilních a pevných telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti, což prokazuje i srovnávací měření kvality sítí umlaut (dříve P3), v němž T-Mobile již potřetí získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů).