Silvestr 2018 v síti T-Mobile

Celkový objem přenesených dat vzrostl o 106 % na 820,5 terabytu. Většina z tohoto objemu prošla sítí LTE, která tak ve srovnání se Silvestrem 2017 zaznamenala 111 % nárůst. Nejvíce se datovalo v časovém rozmezí 16:00–19:00.

Celkový počet příchozích i odchozích hovorů dosáhl 22,8 milionu, tedy o necelých 12 % více než v roce 2017. Nejrušnější byla jako obvykle první hodina po půlnoci,

Celkový počet SMS v porovnání se stejným obdobím loňského roku zůstal na stejném počtu a to 14,8 milionu. Nejrušnější hodinou byl tradičně časový úsek 23:45–00:45, nejvytíženější čtvrthodinou pak opět rozmezí 00:15–00:30.

Zákazníci odeslali o Silvestru 2018 téměř 340 tisíc MMS, což v meziročním srovnání představuje 1 % pokles. Nejvytíženější hodina a čtvrthodina nastaly ve stejnou dobu jako u SMS.

Silvestra v České republice oslavilo také mnoho zahraničních návštěvníků. Výrazně největší podíl na jejich celkovém počtu měli Němci, následují Ukrajinci, Rusové, Slováci a Rakušané.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 600 5G vysílačů a svou sítí páté generace chce do konce roku pokrýt 25 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi Propojená země. Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami v čele s CIIRC při ČVUT, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

T-Mobile staví své podnikání na udržitelných základech a hlásí se k jasně stanoveným principům v oblastech lidských práv, pracovních podmínek, ochrany životního prostředí a boje s korupcí. Strategickou prioritou jsou opatření ke zmírnění klimatických změn včetně využívání 100 % energie z obnovitelných zdrojů a přijetí závazku ke snížení uhlíkové stopy. T-Mobile dlouhodobě podporuje digitální inkluzi a investuje do podpory vzdělávání a digitálního wellbeingu. Vůči společnosti jako celku přijal auditovatelný závazek do konce roku 2024 podpořit 555 200 subjektů. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.

T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a jeho služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).