Silvestr 2018 v síti T-Mobile

Celkový objem přenesených dat vzrostl o 106 % na 820,5 terabytu. Většina z tohoto objemu prošla sítí LTE, která tak ve srovnání se Silvestrem 2017 zaznamenala 111 % nárůst. Nejvíce se datovalo v časovém rozmezí 16:00–19:00.

Celkový počet příchozích i odchozích hovorů dosáhl 22,8 milionu, tedy o necelých 12 % více než v roce 2017. Nejrušnější byla jako obvykle první hodina po půlnoci,

Celkový počet SMS v porovnání se stejným obdobím loňského roku zůstal na stejném počtu a to 14,8 milionu. Nejrušnější hodinou byl tradičně časový úsek 23:45–00:45, nejvytíženější čtvrthodinou pak opět rozmezí 00:15–00:30.

Zákazníci odeslali o Silvestru 2018 téměř 340 tisíc MMS, což v meziročním srovnání představuje 1 % pokles. Nejvytíženější hodina a čtvrthodina nastaly ve stejnou dobu jako u SMS.

Silvestra v České republice oslavilo také mnoho zahraničních návštěvníků. Výrazně největší podíl na jejich celkovém počtu měli Němci, následují Ukrajinci, Rusové, Slováci a Rakušané.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, je s více než 6,2 miliony zákazníků jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě mobilních a pevných telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti, což prokazuje i srovnávací měření kvality sítí umlaut (dříve P3), v němž T-Mobile již potřetí získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů).