Sítě LTE: T-Mobile pokryl další části Prahy a Plzeňska

LTE pokrytí Prahy rozšířeno na 80 % její populace
Na Plzeňsku pokryty například obce Třebčice, Nepomuk či Útušice
Síť LTE podporuje 45 % všech mobilních zařízení z nabídky operátora

Praha, 1. srpna 2014 – T-Mobile rozšířil LTE pokrytí Prahy na 80 % její populace. Signál nejrychlejšího internetu operátora byl rozšířen také na Plzeňsku. V obou případech došlo také k posílení stávajících LTE sítí operátora v již pokrytých oblastech.

V hlavním městě byly nově pokryty části Zličín, Točná, Dolní Chabry, Čimice, Bohnice, Velká Chuchle, Ruzyně, Střešovice, Letná, Holešovice a Staré Město.

V okrese Plzeň-jih Plzeňského kraje se signál nejrychlejšího internetu rozprostřel například nad obcemi Třebčice, Útušice, Tojice, Mohelnice či Nepomuk.

Síť LTE podporuje v současné době 45 % všech mobilních zařízení z nabídky operátora: více než 40 % mobilních telefonů, téměř 40 % modemů a téměř 60 % tabletů. Operátor nabízí LTE telefony také v nižších cenových hladinách: nejlevnějším takovým přístrojem v jeho aktuální nabídce je Nokia Lumia 635 za 4 599 Kč.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, je více než 6 miliony zákazníků jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení či partnerská řešení nejen pro firmy, ale i instituce a individuální zákazníky. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti a špičkové inovace v oblasti technologií. To prokazuje i srovnávací měření kvality sítí P3 communications, v němž T-Mobile opakovaně získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic, zakládající člen národní sítě UN Global Compact v České republice, klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů.

Kontakt na tiskové oddělenípress@t-press.cz, +420603601031