Statistiky služby Chytré auto: 81 % mužů, stáří vozu přes 6 let

• Notifikaci o konkrétním typu poruchy dostalo 53 % vozů
  • Z Prahy je 50 % uživatelů
  • Akční cena 1 449 Kč prodloužena do 31. 3. 2017

T-Mobile přináší ve spolupráci s kanadskou společností Mojio zajímavá provozní čísla Chytrého auta. Statistiky z tohoto řešení, které pořídili z 81 % muži ve věku přes 40 let, ukazují, že průměrné stáří vozidla s instalovaným zařízením je 6 let a 8 měsíců. Nejvíce exponovaným časem pro jízdu je 15-16 hodina, přičemž průměrná jízda trvá 42 minut. Celkem 53 % vozů nahlásilo některou z poruch. Při letošních extrémně zimních teplotách se není čemu divit, mezi vygenerovanými poruchami tak nechybí vybité baterie nebo například i kabel překousaný od myši.

„Nezahálíme a intenzivně pracujeme na dalším vývoji, bezpečnost a komfort uživatelů je naší prioritou. Zákazníky v budoucnosti čekají zajímavá vylepšení, aplikace Motion dozná změn na přelomu února/března. Už nyní ale máme novinky: existují další dvě aplikace – eParkomat, která pomůže s parkováním, a IFTTT propojující Chytré auto s chytrou domácností,“ vysvětluje Otakar Mráz, manažer kategorie a produktů T-Mobile, který projekt Chytrých aut v T-Mobile od samého začátku vedl.

Velmi zajímavá promo cena zařízení 1 449 Kč se smlouvou na 2 roky byla prodloužena do 31. 3. 2017. Běžná cena od dubna bude 2 599 Kč, v předplacené sadě s provozem na rok přijde řešení na 3 499 Kč. V aktivacích převažují velká města, 50 % uživatelů je z Prahy.

Ze zpětné vazby od zákazníků obecně vyplývá, že vnímají zařízení jako posílení své vlastní bezpečnosti i bezpečnosti svého vozu. Mezi raritami se objevila také informace uživatele, který díky aplikaci doložil policii informaci o tom, že v konkrétní čas nemohl spáchat údajný přestupek, protože byl se svým vozem na cestě v jiném koutu republiky.

Uživatele a další potenciální zájemce jistě potěší, že některé pojišťovny nabízejí individuální slevu na havarijní pojištění za nadstandardní zabezpečení vozu, mají-li toto zařízení instalované ve svém voze. Patří mezi ně mimo jiné i Kooperativa a Generali.

Více informací zde: www.t-mobile.cz/chytre-auto.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, je s více než 6,2 miliony zákazníků jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě mobilních a pevných telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti, což prokazuje i srovnávací měření kvality sítí umlaut (dříve P3), v němž T-Mobile již potřetí získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů).