ŠTĚDRÝ DEN 2019 V SÍTI T-MOBILE

Během 24. prosince 2019 Češi uskutečnili v síti T-Mobile 15 913 579 hovorů, poslali 19 023 106 SMS a 550 634 MMS. Datový provoz se zvýšil oproti loňskému Štědrému dnu o 43 % na 1 066 039 GB. Zatímco „starší“ metody komunikace (hovory a textové zprávy) lidé využívali během dne, nejsilnější datový provoz vládl až po večerní nadílce a pohádce po 21. hodině.

Počet hovorů byl výrazně nižší než během běžného všedního dne. Celkově Češi v síti T-Mobile uskutečnili necelých 16 milionů hovorů, což je o necelá 2 % více než v roce 2018. Nejrušnější čtvrthodinou byl úsek 10:45 – 11:00, kdy lidé uskutečnili téměř 450,000 hovorů.

Oproti tomu objem štědrodenních zpráv  - zvláště pak multimediálních - byl mnohem vyšší, než ve všední den (více než 19 milionů, resp. necelých 561 000). Ale i tak je patrné, že obliba této formy komunikace klesá: počet textových zpráv se meziročně snížil téměř o 12 %, počet MMS byl nižší o necelá tři procenta. Nejvíce textovek bylo odesláno mezi 9 – 9:15 (téměř 490 000), nejrušnější MMS čtvrthodina nastala těsně před 13. hodinou.

Naopak datový provoz opět meziročně vzrostl, a to o plných 43 % na 1 066 TB. Lidé data využívali intenzivněji než ve všední den už od osmé ranní, nejvíce pak“ ve čtvrthodině 21:45 – 22:00.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, je s více než 6,2 miliony zákazníků jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě mobilních a pevných telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti, což prokazuje i srovnávací měření kvality sítí umlaut (dříve P3), v němž T-Mobile již potřetí získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů).