T-Cloud dostupný i pro malé firmy

Snadno dostupné aplikace pro střední a malé firmy
Jednoduché objednání, používání podle aktuálních potřeb
Od bezpečného zálohování po přehled veřejných zakázek

Praha, 28. srpna 2014 – Společnost T-Mobile rozšiřuje svou nabídku pro malé a střední firmy o aplikace poskytované prostřednictvím cloudu v novém portálu T-Cloud. Nejen firmy, ale i živnostníci tak mohou využít služby, které podpoří jejich podnikání, aniž by museli jednorázově investovat do nákupu licencí a starat se o jejich aktualizace. V nabídce T-Cloudu zákazníci v tuto chvíli najdou bezpečné zálohování, ekonomický systém Helios One a velmi zajímavou aplikaci Zakázka poskytující rozsáhlý přehled o veřejných výběrových řízeních. Portfolio služeb se bude postupně rozšiřovat.

T-Mobile se tímto stává první Cloud brokerem v ČR. Operátor se zaměřil na výběr aplikací, které zákazníkovi přináší největší užitek. Po pečlivém výběru mezi stovkami globálních a desítkami lokálních řešení zařadil do portfolia omezený počet řešení pro danou oblast. Zákazníkům tak chce ušetřit čas s výběrem těch nejhodnotnějších a nejbezpečnějších aplikací, jež jim pomohou v podnikání.

„Nabídka cloudových aplikací je dalším logickým krokem v reakci na potřeby našich zákazníků, a podporuje tak naše dlouholeté zkušenosti s poskytováním cloudových služeb a virtuálních datových center v lokálním i mezinárodním měřítku,“ říká Martin Záklasník, ředitel marketingu pro firemní segment v T-Mobile. „Cloudové služby poskytujeme již od roku 2010 a mezi naše zákazníky patří například česká společnost Software602, digitální agentura Actum/G2 nebo finanční společnost Transfinance. Malé a střední firmy tak nemusí investovat do nákupu IT a softwaru, ale díky pořízení formou služby mohou pružně reagovat na aktuální vývoj svého podnikání,“ dodává.

Od bezpečného zálohování až po ekonomický systém

Nabídka firemních aplikací od T-Mobile pokrývá potřeby firemních i domácích zákazníků – od bezpečného zálohování dat až po komplexní ekonomický systém. Její součástí je také speciální aplikace Zakázka, která koncentruje vybraná výběrová řízení v hodnotě od tisíce korun v komerčním i veřejném sektoru včetně obecních, městských a krajských informačních desek. Firmy i živnostníci tak získají dokonalý přehled o dění na trhu a mohou využít řadu obchodních příležitostí. Proti ztrátě dat a firemních informací pak slouží služba Zálohování, jež zajistí naprosto bezpečné a šifrované uložení dat v datovém centru T-Mobile již od 49,- Kč měsíčně. V neposlední řadě je zákazníkům k dispozici také ekonomický systém Helios One přinášející zdarma plnou funkcionalitu v modelu freemium.

„Nabídka softwarových aplikací poskytovaných prostřednictvím cloudu je jedním ze základních pilířů našeho portfolia. V dohledné době počítáme s jejím postupným rozšiřováním o další služby, mezi něž patří například kancelářský balík MS Office 365 nebo videokonference,“ uvádí Zdeněk Nový, manažer kategorie a produktů v T-Mobile.

Poskytování aplikací formou služby je současný trend, který především ve firemním prostředí postupně nahrazuje tradiční, ale méně efektivní model jednorázového pořízení licence.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, letos slaví 20 let na českém trhu. S šesti miliony mobilních zákazníků je jedničkou na českém mobilním trhu. T-Mobile je ale především integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení nejen pro firmy. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti a špičkové inovace v oblasti technologií.

T-Mobile Czech Republic, zakládající člen národní sítě UN Global Compact v České republice, klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů.

Kontakty na tiskové oddělení: press@t-press.cz, tel.: 603 601 031.