T-MOBILE BRZY OTEVŘE NEJMODERNĚJŠÍ NEUTRÁLNÍ DATOVÉ CENTRUM

Neutrální datové centrum nabídne rozlohu až 3000 m2 pro zákaznickou IT infrastrukturu

Otevření je naplánováno na první polovinu roku 2018; zaznamenány první poptávky služeb

Půjde o nejmodernější a nejvyspělejší T-Mobile datové centrum

Společnost T-Mobile vychází vstříc velkému zájmu zákazníků a na začátek roku 2018 připravuje otevření zatím nejmodernějšího nezávislého datového centra v České republice s názvem „DC7“. Dnes proběhlo slavnostní položení základního kamene DC7. „Poptávka po službách datových center i pronájmu výpočetního výkonu rychle roste. Naše stávající kapacity se zaplňují a současně vidíme i rostoucí nároky zákazníků. Proto stavíme nové datové centrum, abychom dokázali uspokojit budoucí poptávku nejen z ČR, ale i ze zahraničí. Nové DC7 tak bude patřit na českém trhu k tomu nejlepšímu, co může zákazník v oblasti datových center získat, věřím, že na dlouhou dobu,“ komentuje Petr Jeřábek, ředitel B2B marketingu T-Mobile.

DC7 se staví v Praze 10 na pozemku o rozloze 25 tisíc metrů čtverečních. Celková plocha datového centra bude přes 9 tisíc metrů čtverečních, přičemž datové sály pro IT infrastrukturu budou mít plochu až 3 tisíc metrů čtverečních. Datové centrum je navržené tak, aby odpovídalo požadavkům dle standardů TIER 3 (ANSI/TIA-942). Zároveň se bude jednat o tzv. neutrální datové centrum (Carrier-Neutral DC), tedy s možností konektivity nezávislé na svém provozovateli. „Princip výstavby je modulární a zohledňuje i tzv. zónování, kdy celý objekt je rozdělen do 3 zón: administrativní, technologické a IT zákaznických sálů. Jednotlivé zónování přispívá ke zvýšení celkové fyzické, ale i technologické bezpečnosti, jelikož jednotlivé zóny jsou zpřístupněné pouze osobám s příslušnou zodpovědností. To například znamená, že veškera IT infrastruktura klientů je fyzicky oddělená od podpůrné technologie datových center, jako jsou klimatizace, zhášecí systémy, UPS, a další technologie,“ popisuje infrastrukturu DC7 Robert Vávra, ředitel provozu sítí a IT T-Mobile.

DC7 nabídne špičkové technologie a výrazně efektivnější provoz, což se pozitivně promítne do celkových nákladů klientů, kteří ho budou využívat. Již nyní, přestože DC7 zatím existuje jen v podobě finálního projektu a vizualizací, T-Mobile jedná o smlouvách s několika významnými klienty. „A proč DC7? Kromě toho, že jde o naše sedmé datové centrum v Praze, administrativní část budovy má tvar sedmičky. Ale to je opravdu jen perlička. Doufáme, že číslo sedm není poslední a byť je tady laťka hodně vysoko, osmička, někdy v budoucnu, bude ještě lepší,“ dodává Jeřábek.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, vloni oslavila 20 let na českém trhu. S šesti miliony mobilních zákazníků je jedničkou na českém mobilním trhu. T-Mobile je ale především integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení nejen pro firmy. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti a špičkové inovace v oblasti technologií.

T-Mobile Czech Republic, zakládající člen národní sítě UN Global Compact v České republice, klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů.

Kontakty na tiskové oddělení: press@t-press.cz, tel.: 603 601 031.