T-Mobile již zaplatil „lovcům chyb“ zhruba 700 tisíc korun

Bug Bounty po dvou měsících: desítky slabin, 700 000 Kč na odměnách
Soutěž je přínosná, operátor v ní bude pokračovat
Nejúspěšnější účastníci budou moci získat odměny nad stanovený limit

Účastníci soutěže Bug Bounty, kterou T-Mobile vyhlásil 10. února 2015, dosud pomohli na portálech www.t-mobile.cz a muj.t-mobile.cz odhalit desítky slabin. Operátor jim za to vyplatil odměny v celkové hodnotě okolo 700 tisíc korun. T-Mobile hodnotí soutěž jako velmi přínosnou.

„Velice si vážíme plodné spolupráce s odborníky z řad veřejnosti v rámci Bug Bounty, díky nimž jsme posílili a neustále zdokonalujeme zabezpečení našich portálů,“ říká technologický ředitel T-Mobile Vladimír Klein a dodává: „Ze strany účastníků navíc zaznamenáváme vysoce pozitivní zpětnou vazbu, proto v této soutěži budeme určitě dále pokračovat.“

Operátor rovněž nabídne několika nejúspěšnějším „lovcům“, kteří již získali maximální částku 80 tisíc korun, možnost podílet se na hledání slabin v dalších portálech. V tomto případě pro ně budou platit stejná pravidla jako pro začínající účastníky – každý z nich tedy bude moci na odměnách teoreticky získat dalších 80 tisíc Kč.

T-Mobile má se soutěží Bug Bounty podobně pozitivní zkušenosti jako jeho mateřská společnost, která ji spustila před dvěma lety. Deutsche Telekom v této souvislosti dosud vyplatil za objevení zranitelností řádově desítky tisíc eur a výrazně zvýšil úroveň zabezpečení svých webů.

Bezpečnost je jednou z hlavních priorit T-Mobile. Operátor za poslední tři roky investoval do posílení bezpečnostních prvků více než 50 milionů korun.

Více informací o Bug Bounty včetně pravidel soutěže na www.t-mobile.cz/bug-bounty.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, je více než 6 miliony zákazníků jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení či partnerská řešení nejen pro firmy, ale i instituce a individuální zákazníky. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti a špičkové inovace v oblasti technologií. To prokazuje i srovnávací měření kvality sítí P3 communications, v němž T-Mobile opakovaně získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic, zakládající člen národní sítě UN Global Compact v České republice, klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů.

Kontakt na tiskové oddělenípress@t-press.cz, +420603601031