T-Mobile končí s prodejem zařízení k pevným službám, nově bude všechna zařízení pronajímat. Změna zákazníkům přináší řadu výhod včetně finanční úspory

Praha, 14. ledna 2019 - T-Mobile rozšiřuje pronájem zařízení i pro služby Pevný internet DSL a T-Mobile TV. Navazuje tak na úspěšné spuštění pronájmu zařízení pro Pevný internet vzduchem, Pevný internet do zásuvky a T-Mobile SAT TV, který zavedl v červenci loňského roku. Operátor zákazníkům garantuje servis zdarma, výměnu při poruše či změnu zařízení při přechodu na jinou technologii.

T-Mobile od dnešního dne rozšiřuje model pronájmu zařízení na všechny pevné služby. Změna se nově týká dalších dvou služeb – Pevného internet DSL a T-Mobile TV – u kterých zákazníci doposud platili celou cenu zařízení naráz nebo zařízení pořizovali na splátky. Ceny pronajímaného zařízení se oproti zavedenému modelu nijak nemění. Zákazníci budou mít u služeb pevného internetu DSL na výběr ze základního modemu (pronájem 30 Kč/měsíc) a prémiové varianty (pronájem 50 Kč/měsíc). V případě internetové televize je cena 50 Kč/měsíc za set-top box.

Rozšířený model poskytování zařízení v pronájmu přináší zákazníkům řadu výhod. Zařízení zůstává po celou dobu pronájmu naším majetkem a zákazník má nárok nejenom na servis zdarma, ale garantujeme mu také výměnu zařízení po celou dobu trvání služby,“ říká Juraj Bóna, ředitel B2C marketingu a řízení produktů T-Mobile, a doplňuje: „Zákazník se nemusí obávat, že za 2 roky a 1 den dojde k závadě na zařízení a bude muset kupovat nové.“ Navíc v případě změny technologie poskytované služby, kdy zákazník přejde například z Pevného internetu vzduchem na DSL, nemusí kupovat nové zařízení ani doplácet splátky za původní modem, jako to bylo v případě nákupu. Operátor jej naopak snadno a rychle vymění za jiné vhodné, bez dalších nákladů pro zákazníka.

Modelový příklad: set-top-box Arris VIP 4302 pro T-Mobile TV

Standardní cena: 2 999 Kč

Dotovaná cena (se závazkem na 24 měsíců): 2 301 Kč jednorázově, nebo akontace 1 Kč + 23 měsíčních splátek ve výši 100 Kč

Nová cena: 50 Kč / měsíc (zákazník by cenu zařízení přeplatil až po 5 letech, tzn. pravděpodobně později, než je očekávaná technologická životnost zařízení, nemluvě o možnosti poruchy zařízení)

Více o pronájmu zařízení naleznete na:

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, je s téměř 6,2 milionu zákazníků jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě mobilních a pevných telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti, což prokazuje i srovnávací měření kvality sítí umlaut (dříve P3), v němž T-Mobile již potřetí získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů).