T-MOBILE MÁ NEJLEPŠÍ SÍŤ V ČR

Podle posledního prestižního testování sítí společností P3 Communications GmbH konaného v ČR v říjnu 2017, dosáhla nejlepších celkových výsledků společnost T-Mobile Czech Republic (TMCZ). Testování byly podrobeny tři hlavní mobilní sítě v ČR, přičemž TMCZ dosáhl vynikajícího skóre 908 bodů z 1000; další operátoři dosáhli 882, resp. 865 bodů. V předchozím srovnávacím P3 testu z května 2017 získal vítěz pouze 885 bodů. TMCZ vyhrál s velkým náskokem ve všech hlasových kategoriích a také prokázal vysokou kvalitu své datové sítě ve všech monitorovaných geografických kategoriích (velkoměsta, města, silnice).

„Toto ohodnocení je velkým úspěchem T-Mobile a dokazuje, že naše úsilí o dosažení nejlepší zákaznické zkušenosti a kvality služeb se opravdu vyplácí”, komentuje Branimir Maric, technický ředitel T-Mobile Czech Republic a Slovak Telekom, a dodává: “Tohoto výsledku jsme dosáhli díky neustálým zlepšováním kvality sítě a jejím obohacováním o nové funkcionality, jež nás dovedly na pozici inovátora českého trhu.“

Kvalita sítě, její kapacita, stabilita a bezpečnost stojí v centru pozornosti T-Mobile. Zákazníci mohou využívat LTE-A či inovativní služby typu VoLTE nebo VoWifi. Operátor se také podílí na testování a vývoji 5G technologií v rámci skupiny Deutsche Telekom. V letošním roce TMCZ jako první na českém trhu uvedl službu pevného internetu prostřednictvím LTE a začal využívat první radiovou linku 10Gbit/s v ČR, významně zvyšující kapacitu sítě.

V hlasových službách T-Mobile dalece předběhl své konkurenty s 352 body (ze 400). Výsledky mj. potvrdily, že T-Mobile nabízí:

• službu o nejvyšší spolehlivosti
  • velmi dobrou kvalitu hovoru
  • nejkratší čas sestavení hovoru (Call Setup Time) ve všech geografických kategoriích.

Měření datových služeb potvrdilo, že kvalita služeb je u všech operátorů velmi vysoká a srovnatelná. T-Mobile získal 556 bodů ze 600 a jeho výsledky prokázaly, že síť

• dosahuje vysokých rychlostí jak v downloadu, tak uploadu, a to ve všech geografických kategoriích
  • nabízí velmi dobrou zkušenost při využití prohlížeče i YouTube.

Metodika testu

Tento test realizovaný v České republice zahrnoval měření ve velkoměstech, městech a na vybraných spojovacích silnicích. Detailní test zahrnuje měření a hodnocení řady parametrů, např. stahování a nahrávání souborů, čas potřebný k zobrazení internetových stránek či YouTube videí nebo ke spuštění streamingu. P3 měření v ČR proběhlo v říjnu 2017 a zahrnovalo všechny tři mobilní sítě. Podrobné výsledky najdete zde.

O P3 communications

P3 je vedoucí společností v oblasti mezinárodního poradenství, engineeringu a testování služeb s rychle rostoucím týmem více než 3 000 konzultantů a inženýrů vyvíjejících a implementujících inovativní řešení, jež reagují na komplexní technologické výzvy dneška. Obrat P3 přesahuje 300 miliónů eur. Společnost nabízí široké portfolio služeb a nástrojů pro automobilový, kosmický a energetický průmysl a pro telekomunikace. P3 nabízí přidanou hodnotu, jíž pomáhá klientům uspět ve všech fázích – od inovace po implementaci.

Telekomunikačním společnostem P3 communications nabízí nezávislé technické a manažerské konzultační služby včetně plánování sítě, end-to-end optimalizace, bezpečnosti, QoS and QoE testování, mezinárodního benchmarkingu, testování přístrojů a akceptační služby. Mezi klienty společnosti P3 patří provozovatelé sítí, prodejci zařízení, výrobci zařízení, bezpečnostní a regulační orgány na celém světě. Další informace naleznete na adrese www.p3-group.com

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, vloni oslavila 20 let na českém trhu. S 6,2 miliony mobilních zákazníků je jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení či partnerská řešení nejen pro firmy, ale i instituce a individuální zákazníky. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti a špičkové inovace v oblasti technologií. To prokázalo i poslední srovnávací měření kvality sítí P3 communications, v němž T-Mobile zvítězil a získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic, zakládající člen národní sítě UN Global Compact v České republice, klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů.

Kontakty na tiskové oddělení: press@t-press.cz, tel.: 603 601 031.