T-MOBILE MÁ NEJLEPŠÍ SÍŤ V ČR

Pečeť kvality “Best in Test” udělena společností P3 communications za vynikající výsledek 908 bodů z 1000

Podle posledního prestižního testování sítí společností P3 Communications GmbH konaného v ČR v říjnu 2017, dosáhla nejlepších celkových výsledků společnost T-Mobile Czech Republic (TMCZ). Testování byly podrobeny tři hlavní mobilní sítě v ČR, přičemž TMCZ dosáhl vynikajícího skóre 908 bodů z 1000; další operátoři dosáhli 882, resp. 865 bodů. V předchozím srovnávacím P3 testu z května 2017 získal vítěz pouze 885 bodů. TMCZ vyhrál s velkým náskokem ve všech hlasových kategoriích a také prokázal vysokou kvalitu své datové sítě ve všech monitorovaných geografických kategoriích (velkoměsta, města, silnice).

„Toto ohodnocení je velkým úspěchem T-Mobile a dokazuje, že naše úsilí o dosažení nejlepší zákaznické zkušenosti a kvality služeb se opravdu vyplácí”, komentuje Branimir Maric, technický ředitel T-Mobile Czech Republic a Slovak Telekom, a dodává: “Tohoto výsledku jsme dosáhli díky neustálým zlepšováním kvality sítě a jejím obohacováním o nové funkcionality, jež nás dovedly na pozici inovátora českého trhu.“

Kvalita sítě, její kapacita, stabilita a bezpečnost stojí v centru pozornosti T-Mobile. Zákazníci mohou využívat LTE-A či inovativní služby typu VoLTE nebo VoWifi. Operátor se také podílí na testování a vývoji 5G technologií v rámci skupiny Deutsche Telekom. V letošním roce TMCZ jako první na českém trhu uvedl službu pevného internetu prostřednictvím LTE a začal využívat první radiovou linku 10Gbit/s v ČR, významně zvyšující kapacitu sítě.

V hlasových službách T-Mobile dalece předběhl své konkurenty s 352 body (ze 400). Výsledky mj. potvrdily, že T-Mobile nabízí:

• službu o nejvyšší spolehlivosti
  • velmi dobrou kvalitu hovoru
  • nejkratší čas sestavení hovoru (Call Setup Time) ve všech geografických kategoriích.

Měření datových služeb potvrdilo, že kvalita služeb je u všech operátorů velmi vysoká. T-Mobile získal 556 bodů ze 600 a jeho výsledky prokázaly, že síť

• dosahuje vysokých rychlostí jak v downloadu, tak uploadu, a to ve všech geografických kategoriích
  • nabízí velmi dobrou zkušenost při využití prohlížeče i YouTube.

Metodika testu

Tento test realizovaný v České republice zahrnoval měření ve velkoměstech, městech a na vybraných spojovacích silnicích. Detailní test zahrnuje měření a hodnocení řady parametrů, např. stahování a nahrávání souborů, čas potřebný k zobrazení internetových stránek či YouTube videí nebo ke spuštění streamingu. P3 měření v ČR proběhlo v říjnu 2017 a zahrnovalo všechny tři mobilní sítě. Podrobné výsledky najdete zde.

O P3 communications

P3 je vedoucí společností v oblasti mezinárodního poradenství, engineeringu a testování služeb s rychle rostoucím týmem více než 3 000 konzultantů a inženýrů vyvíjejících a implementujících inovativní řešení, jež reagují na komplexní technologické výzvy dneška. Obrat P3 přesahuje 300 miliónů eur. Společnost nabízí široké portfolio služeb a nástrojů pro automobilový, kosmický a energetický průmysl a pro telekomunikace. P3 nabízí přidanou hodnotu, jíž pomáhá klientům uspět ve všech fázích – od inovace po implementaci.

Telekomunikačním společnostem P3 communications nabízí nezávislé technické a manažerské konzultační služby včetně plánování sítě, end-to-end optimalizace, bezpečnosti, QoS and QoE testování, mezinárodního benchmarkingu, testování přístrojů a akceptační služby. Mezi klienty společnosti P3 patří provozovatelé sítí, prodejci zařízení, výrobci zařízení, bezpečnostní a regulační orgány na celém světě. Další informace naleznete na adrese www.p3-group.com

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).