T-MOBILE: NA KONCI LETOŠNÍHO ROKU BUDE POKRYTO OPTIKOU 100 000 DOMÁCNOSTÍ

• Do konce roku 2025 bude optická síť T-Mobile dostupná pro jeden milion domácností
  • Výstavba je v Česku stále běh na dlouhou trať
  • T-Mobile využívá i spolupráci s lokálními poskytovateli optiky

Praha, 8. listopadu 2019 - T-Mobile úspěšně plní svůj plán pokrýt do konce roku 2025 jeden milion tuzemských domácnosti optickou sítí. Na konci letošního roku operátor očekává, že počet domácností, pro které bude k dispozici optika, překročí číslo 100 000. Optická síť T-Mobile je kategorie FTTH, čili optické vlákno vede přímo do bytu či domu zákazníka a využívá technologii 10GPON umožňující přenosovou rychlost až 10Gbit/s. Zákazníkům tak přináší nejmodernější prvky připojení k internetu současnosti, které vynikají vysokou spolehlivostí a kvalitou oproti jiným technologiím, např. wifi nebo kabelovému připojení.

„Optická síť je budoucností T-Mobile. Předpokládáme, že zájem zákazníků o ještě rychlejší data na fixní síti nadále poroste. V průběhu letošního roku jsme dosáhli na sto tisíc pokrytých domácností optikou a v tomto trendu chceme pokračovat i v příštím roce. Vše bude záležet na tempu schvalování stavebních prací a na naší schopnosti získávat povolení k výstavbě. Rozjednaných lokalit je skutečně mnoho. A samozřejmě také na spolupráci s lokálními ISP,“ říká Juraj Bóna, výkonný ředitel T-Mobile Czech Republic.

Posledním příkladem úspěšného naplňování strategie je akvizice společnosti Planet A, která se k 31. 10. 2019 stala dceřinou společností operátora T-Mobile. Planet A je úspěšný telekomunikační operátor, který pod značkou aim poskytuje svoje služby v Praze a jeho akvizicí operátor T-Mobile posiluje pozici na tomto důležitém trhu.

T-Mobile bude v rozšiřování optického internetu nadále pokračovat. Stav internetového připojení v českých městech a obcích totiž nevyhovuje rostoucím požadavkům domácností a firem na kvalitní a rychlé připojení. Řešením je optický internet, který má ale podle průzkumu společnosti Kantar jen 15 % uživatelů, a to hlavně v největších městech. To však v nejbližších několika letech přestane stačit. Obce, které nebudou aktivně usilovat o zavedení optického internetu, začnou zaostávat, stejně jako kdyby před sto lety odmítly třeba zavedení železnice.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, je více než 6 miliony zákazníků jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení či partnerská řešení nejen pro firmy, ale i instituce a individuální zákazníky. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti a špičkové inovace v oblasti technologií. To prokazuje i srovnávací měření kvality sítí P3 communications, v němž T-Mobile opakovaně získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic, zakládající člen národní sítě UN Global Compact v České republice, klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů.

Kontakt na tiskové oddělenípress@t-press.cz, +420603601031