T-MOBILE OTEVÍRÁ NEJMODERNĚJŠÍ DATOVÉ CENTRUM

• T-Mobile datové centrum s názvem DC7 je nejmodernějším v České republice
  • DC7 nabízí špičkovou energetickou efektivitu PUE 1.3 a vysoký standard dostupnosti na úrovni TIER 3
  • V první etapě nabízí čtyři technologické místnosti s podlahovou plochou 1400 m2
  • Jedním z prvních zákazníků se již při otevření stala Raiffeisenbank

Společnost T-Mobile otevřela své desáté datové centrum na území České a Slovenské republiky, s názvem DC7. Budova datového centra na území Prahy 10 je zcela nově postavená a navržená jako moderní datové centrum a nabízí špičkové technologie a výrazně efektivnější provoz, což se pozitivně promítne do celkových nákladů klientů. Jde o datové centrum, které splňuje jeden z nejvyšších bezpečnostních standardů, s mezinárodní certifikací.

„Jde o naše nejmodernější datové centrum, při jehož návrhu a stavbě jsme využili mnohaleté zkušenosti, které s datovými centry máme,“ říká Petr Jeřábek, ředitel B2B marketingu T-Mobile. „Zákazníkům kromě široké palety služeb na nejvyšší úrovni poskytujeme také energetickou efektivitu PUE 1.3 při prakticky neomezeném příkonu na stojan. Jinými slovy, nabízíme nejvyšší možný výkon při zachování vysoké efektivity nákladů,“ dodává Petr Jeřábek.

Jedním z prvních zákazníků DC7 je Raiffeisenbank. „Našim klientům musíme garantovat dostupnost bankovních služeb v reálném čase a nepřetržitě. Proto jsme se rozhodli využít služeb nejmodernějšího datového centra v Česku. Poskytuje nám výkon a služby, které jako klientsky orientovaná banka v digitálním věku potřebujeme,“ říká Tomáš Jabůrek, Head of IT Operations, Raiffeisenbank.

Datové centrum DC7 nabízí v první etapě ve čtyřech oddělených technologických místnostech podlahovou plochou 1400 m2, ta se do budoucna zdvojnásobí na celkovou plochu 2800 m2 a osm sálů. Zdvojené podlahy o výšce 100 cm unesou zatížení až 2000 kg/m2. Světlá výška jednotlivých sálů je 380 cm. Sály a jejich mikroklima splňuje standardy ASHRAE. Hustota příkonu jednotlivých stojanů může dosahovat až 30 kW.

Celé DC7 je rozdělené do bezpečnostních zón s kontrolovaným pohybem osob a materiálu. Přítomný je lokální i vzdálený monitoring v režimu 24/7 a pro kontrolu vstupu je využívaný systém elektronické kontroly vstupu (EKV/ACS) s využitím biometrických prvků. Datové centrum DC7 je certifikováno podle ANSI/TIA-942-A na úrovni RATING 3 a splňuje ISO 27001:2013.

DC7 přináší zákazníkům řešení na míru dle jejich potřeb, od pronájmu místností, klecových systémů a racků nebo jejích součástí, umožňující splnit jakékoliv housingové potřeby. Součástí nabídky jsou i široké doplňkové služby, jako jsou hostingové služby, stěhování, montáž, konektivita, bezpečnost i zálohy, ale i nabídka kancelářských prostor, vzdálená podpora „remote hands“ prostřednictvím techniků T-Mobile a třeba i možnost využití anténních prostor na střeše strategicky umístěného datového centra DC7.

Fotografie DC7 v tiskové kvalitě ke stažení TADY

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).