T-MOBILE OTEVÍRÁ NEJMODERNĚJŠÍ DATOVÉ CENTRUM

• T-Mobile datové centrum s názvem DC7 je nejmodernějším v České republice
  • DC7 nabízí špičkovou energetickou efektivitu PUE 1.3 a vysoký standard dostupnosti na úrovni TIER 3
  • V první etapě nabízí čtyři technologické místnosti s podlahovou plochou 1400 m2
  • Jedním z prvních zákazníků se již při otevření stala Raiffeisenbank

Společnost T-Mobile otevřela své desáté datové centrum na území České a Slovenské republiky, s názvem DC7. Budova datového centra na území Prahy 10 je zcela nově postavená a navržená jako moderní datové centrum a nabízí špičkové technologie a výrazně efektivnější provoz, což se pozitivně promítne do celkových nákladů klientů. Jde o datové centrum, které splňuje jeden z nejvyšších bezpečnostních standardů, s mezinárodní certifikací.

„Jde o naše nejmodernější datové centrum, při jehož návrhu a stavbě jsme využili mnohaleté zkušenosti, které s datovými centry máme,“ říká Petr Jeřábek, ředitel B2B marketingu T-Mobile. „Zákazníkům kromě široké palety služeb na nejvyšší úrovni poskytujeme také energetickou efektivitu PUE 1.3 při prakticky neomezeném příkonu na stojan. Jinými slovy, nabízíme nejvyšší možný výkon při zachování vysoké efektivity nákladů,“ dodává Petr Jeřábek.

Jedním z prvních zákazníků DC7 je Raiffeisenbank. „Našim klientům musíme garantovat dostupnost bankovních služeb v reálném čase a nepřetržitě. Proto jsme se rozhodli využít služeb nejmodernějšího datového centra v Česku. Poskytuje nám výkon a služby, které jako klientsky orientovaná banka v digitálním věku potřebujeme,“ říká Tomáš Jabůrek, Head of IT Operations, Raiffeisenbank.

Datové centrum DC7 nabízí v první etapě ve čtyřech oddělených technologických místnostech podlahovou plochou 1400 m2, ta se do budoucna zdvojnásobí na celkovou plochu 2800 m2 a osm sálů. Zdvojené podlahy o výšce 100 cm unesou zatížení až 2000 kg/m2. Světlá výška jednotlivých sálů je 380 cm. Sály a jejich mikroklima splňuje standardy ASHRAE. Hustota příkonu jednotlivých stojanů může dosahovat až 30 kW.

Celé DC7 je rozdělené do bezpečnostních zón s kontrolovaným pohybem osob a materiálu. Přítomný je lokální i vzdálený monitoring v režimu 24/7 a pro kontrolu vstupu je využívaný systém elektronické kontroly vstupu (EKV/ACS) s využitím biometrických prvků. Datové centrum DC7 je certifikováno podle ANSI/TIA-942-A na úrovni RATING 3 a splňuje ISO 27001:2013.

DC7 přináší zákazníkům řešení na míru dle jejich potřeb, od pronájmu místností, klecových systémů a racků nebo jejích součástí, umožňující splnit jakékoliv housingové potřeby. Součástí nabídky jsou i široké doplňkové služby, jako jsou hostingové služby, stěhování, montáž, konektivita, bezpečnost i zálohy, ale i nabídka kancelářských prostor, vzdálená podpora „remote hands“ prostřednictvím techniků T-Mobile a třeba i možnost využití anténních prostor na střeše strategicky umístěného datového centra DC7.

Fotografie DC7 v tiskové kvalitě ke stažení TADY

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, je s 6,2 milionu mobilních zákazníků jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení či partnerská řešení nejen pro firmy, ale i instituce a individuální zákazníky. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti a špičkové inovace v oblasti technologií. To prokázalo i poslední srovnávací měření kvality sítí P3 communications, v němž T-Mobile zvítězil a získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic, zakládající člen národní sítě UN Global Compact v České republice, klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů.

Kontakty na tiskové oddělení: press@t-press.cz, tel.: 603 601 031.