T-MOBILE PODPOŘÍ RODINY SAMOŽIVITELŮ, 500 RODIN VYBAVÍ NOTEBOOKY A INTERNETOVÝM PŘIPOJENÍM

• T-Mobile zajistí v dalších měsících potřebným rodinám 500 notebooků a dodá rychlé internetové připojení zdarma
  • Podporou distančního vzdělávání dětí rodičů samoživitelů se připojil k dobročinné iniciativě Nory Fridrichové

Praha, 16. října 2020 – T-Mobile v dalších měsících zdarma vybaví pět set rodin samoživitelů a samoživitelek notebooky a rychlým internetovým připojením. Operátor se připojil k dobročinné iniciativě novinářky Nory Fridrichové, a reaguje tak na palčivý problém současných týdnů, který řadě dětí brání v zapojení do distanční výuky. Nora Fridrichová se problematice samoživitelek věnuje dlouhodobě. Potřebné rodiny vybere spolu s učiteli a renomovanými neziskovými organizacemi.

„Pro neúplné rodiny s nedostatkem financí musí být současná situace nepředstavitelně těžká. Vzdělání je přitom pro životy jejich dětí zcela zásadní. Považujeme proto za důležité jim situaci aspoň takto usnadnit. Zkraje malý projekt Nory Fridrichové během několika dnů inspiroval již řadu dárců a inspiroval i nás. Rád bych, aby náš krok spustil další vlnu. Aby se přidali podle svých možností další lidé, podnikatelé a firmy a zároveň aby se co nejdříve objevili další velcí dárci, kteří nás ‚trumfnou‘,“ uvedl ředitel společnosti T-Mobile pro korporátní záležitosti Petr Jonák.

„Moc děkuji učitelům, že se mi ozývají s prosbou o notebook pro jejich žáčka. Příběhy dětí, které mi píšou, se nečtou snadno, ale potvrzují, jak klíčovou roli kantoři v životě dětí hrají. Od nás rodičů si za to zaslouží veliký dík. My pomůžeme aspoň s vybavením, za jehož pořízení děkujeme našim dárcům,“ říká Nora Fridrichová.

Jarní uzavření škol ukázalo, že vzdálená výuka je pro mnohé žáky nedostupná právě z důvodu chybějícího IT vybavení nebo internetového připojení. Proto se T-Mobile rozhodl podpořit právě iniciativu Nory Fridrichové. V nejbližší době poputuje k potřebným první stovka notebooků včetně připojení (modem plus datová SIM karta). Další zařízení bude T-Mobile v koordinaci s Norou Fridrichovou a neziskovými organizacemi postupně předávat v příštích měsících.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, je s téměř 6,3 milionu zákazníků jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě mobilních a pevných telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti, což prokazuje i srovnávací měření kvality sítí umlaut (dříve P3), v němž T-Mobile již potřetí získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů).