T-MOBILE PODPOŘÍ RODINY SAMOŽIVITELŮ, 500 RODIN VYBAVÍ NOTEBOOKY A INTERNETOVÝM PŘIPOJENÍM

• T-Mobile zajistí v dalších měsících potřebným rodinám 500 notebooků a dodá rychlé internetové připojení zdarma
  • Podporou distančního vzdělávání dětí rodičů samoživitelů se připojil k dobročinné iniciativě Nory Fridrichové

Praha, 16. října 2020 – T-Mobile v dalších měsících zdarma vybaví pět set rodin samoživitelů a samoživitelek notebooky a rychlým internetovým připojením. Operátor se připojil k dobročinné iniciativě novinářky Nory Fridrichové, a reaguje tak na palčivý problém současných týdnů, který řadě dětí brání v zapojení do distanční výuky. Nora Fridrichová se problematice samoživitelek věnuje dlouhodobě. Potřebné rodiny vybere spolu s učiteli a renomovanými neziskovými organizacemi.

„Pro neúplné rodiny s nedostatkem financí musí být současná situace nepředstavitelně těžká. Vzdělání je přitom pro životy jejich dětí zcela zásadní. Považujeme proto za důležité jim situaci aspoň takto usnadnit. Zkraje malý projekt Nory Fridrichové během několika dnů inspiroval již řadu dárců a inspiroval i nás. Rád bych, aby náš krok spustil další vlnu. Aby se přidali podle svých možností další lidé, podnikatelé a firmy a zároveň aby se co nejdříve objevili další velcí dárci, kteří nás ‚trumfnou‘,“ uvedl ředitel společnosti T-Mobile pro korporátní záležitosti Petr Jonák.

„Moc děkuji učitelům, že se mi ozývají s prosbou o notebook pro jejich žáčka. Příběhy dětí, které mi píšou, se nečtou snadno, ale potvrzují, jak klíčovou roli kantoři v životě dětí hrají. Od nás rodičů si za to zaslouží veliký dík. My pomůžeme aspoň s vybavením, za jehož pořízení děkujeme našim dárcům,“ říká Nora Fridrichová.

Jarní uzavření škol ukázalo, že vzdálená výuka je pro mnohé žáky nedostupná právě z důvodu chybějícího IT vybavení nebo internetového připojení. Proto se T-Mobile rozhodl podpořit právě iniciativu Nory Fridrichové. V nejbližší době poputuje k potřebným první stovka notebooků včetně připojení (modem plus datová SIM karta). Další zařízení bude T-Mobile v koordinaci s Norou Fridrichovou a neziskovými organizacemi postupně předávat v příštích měsících.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).