T-MOBILE PODPOŘÍ TŘÍKRÁLOVOU SBÍRKU MILIONEM KORUN A SMS KAMPANÍ

• T-Mobile daruje 1 000 000 korun do největší dobročinné sbírky v ČR - Tříkrálové sbírky, jejíž výtěžek pomůže nemocným, hendikepovaným, seniorům a matkám s dětmi v nouzi
  • Sbírka pořádaná Charitou ČR letos kvůli pandemii neproběhne v ulicích, lidé však mohou přispět do online kasičky, nebo zaslat dárcovskou SMS

Praha, 6. ledna 2021 - Tradiční Tříkrálová sbírka, která se koná od 1. do 24. ledna, se letos kvůli covidu neuskuteční v ulicích, ale online. T-Mobile do sbírky sám přispěje částkou 1 milion Kč a zároveň se rozhodl připomenout svým zákazníkům prostřednictvím informační sms možnosti, jak se do online Tříkrálové sbírky zapojit, a pomoci tak lidem, kteří to nejvíc potřebují.

„Epidemie Covid mění fungování naší společnosti a změnila i největší českou novoroční tradici dárcovství. Tříkrálovou sbírku finančně podporujeme dlouhodobě a rozhodli jsme se sdílet možnosti zapojení se také s našimi zákazníky“, říká Petr Jonák, ředitel pro korporátní záležitosti společnosti T-Mobile.

„Celostátní dobročinná Tříkrálová sbírka má již dvacetiletou tradici, letos poprvé však nejspíš proběhne zcela online. Naštěstí jsme se na tuto variantu včas připravili a věříme, že naše dárce a příznivce Online koledou potěšíme a že nám přispějí. Výtěžek sbírky totiž každoročně pomáhá tisícům lidí v nouzi a v těžké životní situaci,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

Tříkrálovou sbírku mohou dárci podpořit příspěvkem do online kasičky na www.trikralovasbirka.cz nebo dárcovskou SMS ve tvaru DMS KOLEDA 30 (60 NEBO 90) zaslanou na číslo 87 777. Mohou také dát finanční dar na sbírkový účet - příležitost bude třeba během sledování Tříkrálového koncertu v neděli 10. ledna 2021 od 18 hodin na ČT1, na kterém vystoupí mj. Pokáč, Leona Machálková nebo Michal Hrůza.

Tříkrálová sbírka je největší dobročinnou sbírkou v ČR a koná se již 21 let. Do její organizace a průběhu koledování se každoročně zapojovalo více než 70 tisíc dobrovolníků, kteří do kasiček vybrali desítky milionů korun (v roce 2020 to bylo přes 130 milionů). Za celou dobu existence sbírky se vybralo již 1,5 miliardy korun, které pomohly statisícům lidí v nouzi.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, má téměř 6,2 milionu mobilních zákazníků. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení či partnerská řešení nejen pro firmy, ale i instituce a individuální zákazníky. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti, což prokazuje i srovnávací měření kvality sítí umlaut (dříve P3), v němž T-Mobile již potřetí získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře) a www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti).