T-Mobile podpořil dvě charitativní sbírky: Na pomoc lidem v nouzi putuje 2 022 500 Kč

• V zaměstnanecké sbírce Pomáhejme příběhům se vybralo 1 022 500 korun, které pomohou 20 rodinám
  • T-Mobile daroval 1 000 000 korun do tradiční Tříkrálové sbírky, pořádané Charitou Česká republika

T-Mobile se na přelomu roku zapojil do dvou charitativních sbírek. V předvánočním čase uspořádal stejně jako v předchozích letech zaměstnaneckou sbírku Pomáhejme příběhům, která podporuje blízké zaměstnanců v těžké životní situaci. Jedním milionem korun pak přispěl do tradiční Tříkrálové sbírky, kterou pořádá Charita České republiky. Lidem v těžké životní situaci tak celkem putují více než dva miliony korun.

V zaměstnanecké sbírce, kterou T-Mobile pořádá již od roku 2013, se opět podařilo vybrat celou částku, o kterou nominované příběhy žádaly. Celkový obnos 1 022 500 korun, z něhož polovinu darovali pracovníci a druhou přidal T-Mobile, si mezi sebe rozdělí 20 příběhů. Finance pomohou například dětem zaměstnance, který nedávno tragicky zahynul, nebo sedmileté holčičce s vážnými popáleninami, která žije s maminkou a sourozenci v azylovém domě.

„Naši zaměstnanci do projektu hlásí své rodinné příslušníky, přátele a známé, kterým chtějí finančně pomoci. Peníze se vybírají prostřednictvím speciální aplikace a T-Mobile všechny dary zdvojnásobuje,“ říká Petr Jonák, ředitel vnějších vztahů a udržitelnosti T-Mobile, a dodává: „Máme za sebou další těžký rok, přesto pozorujeme, že naši zaměstnanci jsou stále štědřejší. Ve sbírce na pomoc lidem postiženým tornádem, kterou jsme uspořádali na konci června, mezi sebou vybrali bezmála milion, a i v Pomáhejme příběhům stačil k získání cílové částky rekordně krátký čas.“

Jedním milionem korun podpořil T-Mobile i největší charitativní sbírkovou akci, Tříkrálovou sbírku, kterou pořádá Charita Česká republika. Zároveň svým zákazníkům zaslal informační SMS s možnostmi, jak se do sbírky zapojit a pomoci lidem v nouzi. Tříkrálová sbírka se letos po pauze způsobené pandemií vrací do ulic, kde je možné darovat peníze přímo koledníkům do speciálních kasiček. Zůstává ale i možnost přispět do online kasičky na www.trikralovasbirka.cz nebo zaslat dárcovskou SMS ve tvaru DMS KOLEDA 30 (60 NEBO 90) na číslo 87 777. Finanční dar lze také poukázat na sbírkový účet.

Tříkrálová sbírka je největší dobročinnou sbírkou v ČR a koná se již více než 20 let. Do její organizace a průběhu koledování se zapojuje přes 70 tisíc dobrovolníků, kteří do kasiček vybrali desítky milionů korun (v roce 2020 to bylo přes 130 milionů). Za celou dobu existence sbírky se vybralo již 1,5 miliardy korun, které pomohly statisícům lidí v nouzi.