T-MOBILE POMÁHÁ FIRMÁM S TESTOVÁNÍM. CHYTROU APLIKACI COVIDTESTMAN NABÍZÍ VŠEM PODNIKATELŮM V ČESKÉ REPUBLICE ZDARMA.

• Aplikace CovidTestMan usnadní firmám organizaci testování zaměstnanců
  • Díky T-Mobile je nyní zdarma pro všechny podnikatele v České republice
  • Pomocnou ruku firmám nabízí operátor ve spolupráci se společností Unicorn, která aplikaci vyvinula

Praha, 3. května 2021 - Chytrou aplikaci, která firmám zjednoduší veškerou agendu spojenou s testováním zaměstnanců, teď mají podnikatelé v České republice k dispozici zdarma. V nelehké době T-Mobile opět nabízí pomocnou ruku, tentokrát nejen svým zákazníkům, ale všem firmám a institucím.

„Společně s naším strategickým partnerem, společností Unicorn, jsme v T-Mobile našli další způsob, jak pomoci českým podnikatelům“, říká Luboš Lukasík, ředitel T-Mobile Czech Republic pro prodej korporátním zákazníkům a státní správě, a dodává: „Rozhodli jsme se zafinancovat bezplatné zpřístupnění aplikace pro testování zaměstnanců nejen našim zákazníkům, ale všem podnikatelům a institucím v České republice. Pomůžeme tak firmám ušetřit vedle peněz i vzácný čas a energii, kterou teď potřebují především na restart svých podnikatelských aktivit.“

Chytrá aplikace CovidTestMan, kterou Unicorn vyvinul, zajistí snadnou a efektivní organizaci a evidenci testování zaměstnanců na COVID-19. Zaznamená, kdo a kdy byl či dosud ještě nebyl testován na COVID-19, kdo již onemocnění prodělal, a také aktuální stav otestovaných zaměstnanců na pracovišti. CovidTestMan také usnadní přípravu všech statistik, ať již pro interní účely nebo pro vyřízení žádostí o příspěvek státu na testování.

Aplikace běží v cloudu a přistupovat do ní lze z jakéhokoli zařízení s připojením k internetu. Skládá se ze dvou produktů, Organizace a Testpoint. Zájemce si po přihlášení zřídí v aplikaci svou Organizaci a do ní naimportuje seznam zaměstnanců. Zde se poté přehledně schází všechny informace o provedeném testování. K Organizaci pak vytvoří a přiřadí Testpointy – místa, kde chce nechat testovat své pracovníky na onemocnění COVID-19. Společnost rozprostřená do vícero objektů může Testpoint zřídit například pro každou svou recepci. Zároveň ale může kancelářská budova na jednom Testpointu – recepci – prověřovat zaměstnance několika firem. Uživateli mohou být nejen zaměstnanci recepce, ale také přímo zdravotnický personál.

Všechny potřebné informace, včetně možnosti stažení aplikace CovidTestMan, jsou zájemcům k dispozici ZDE.

Společnost Unicorn, leader ve světě technologií, je strategickým partnerem společnosti T-Mobile také v oblasti společenské odpovědnosti a vzdělávání. Nejen firmám, ale i školám a pracovníkům v oblasti vzdělávání pomáhají oba partneři po celou dobu pandemické krize. Svoje společné aktivity směřují především do podpory distančního vzdělávání, jak z pohledu žáků, tak vyučujících.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).