T-MOBILE ROZŠÍŘIL LTE POKRYTÍ NA VĚTŠINU POPULACE PRAHY

LTE pokrytí Prahy rozšířeno na více než 75 % její populace
Nově pokryty městské části Smíchov, Hradčany, Vysočany, Uhříněves a další

Praha, 10. července 2014 – T-Mobile spustil svou síť LTE v dalších částech Prahy. Jeho nejrychlejší internet nyní pokrývá více než 75 % populace hlavního města.

„Udělali jsme další důležitý krok k naplnění slibu, že signál našeho nejrychlejšího mobilního internetu bude pro všechny obyvatele Prahy dostupný do října letošního roku,“ řekl Milan Hába, ředitel řízení kategorie a produktů T-Mobile, a dodal: „Nezapomínáme samozřejmě ani na venkovské oblasti a brzy oznámíme spuštění LTE v dalších okresech.“

Nově byly pokryty následující městské části hlavního města – Střížkov, Kobylisy, Prosek, Vysočany, Libeň, Karlín, Bubeneč, Nové Město, Smíchov, Malá Strana, Hradčany, Josefov, Strahov, Cholupice, Písnice, Kunratice, Průhonice, Vestec, Hrnčíře, Šeberov, Nupaky, Kolovraty, Uhříněves, Benice, Netluky, Koloděje, Dubeček, Dubeč, Horní Měcholupy, Újezd nad Lesy, Klánovice, Běchovice, Šestajovice, Satalice, Březiněves a Ďáblice.

T-Mobile plánuje v nejbližším období spustit LTE v městských částech Velká Chuchle, Točná, Zličín, Ruzyně, Střešovice,Letná, Holešovice, Dolní Chabry a Staré Město. V srpnu přijdou na řadu Radotín, Slivenec, Zadní Kopanina, Hlubočepy, Barrandov, Řeporyje, Stodůlky, Zličín, Motol, Liboc, Veleslavín, Vokovice, Nebušice, Břevnov, Radlice, Lysolaje, Sedlec, Bohnice, Trója a Čimice. Během září a října pak budou dokryty zbývající části Prahy.

Operátor rovněž pokračuje v pokrývání venkovských oblastí sítěmi LTE. V průběhu letních prázdnin plánuje pokrýt části okresů Česká Lípa, České Budějovice, Domažlice, Jičín, Louny, Prachatice, Příbram, Strakonice a Tachov.

Více informací o LTE síti T-Mobile včetně map pokrytí najdete na t-mobile.cz/LTE.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, letos slaví 20 let na českém trhu. S šesti miliony mobilních zákazníků je jedničkou na českém mobilním trhu. T-Mobile je ale především integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení nejen pro firmy. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti a špičkové inovace v oblasti technologií.

T-Mobile Czech Republic, zakládající člen národní sítě UN Global Compact v České republice, klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů.

Kontakty na tiskové oddělení: press@t-press.cz, tel.: 603 601 031.