T-Mobile si v tendru desetiletí vybral WPP

Praha, 27. září 2021 - T-Mobile Czech Republic mění svoji kreativní agenturu. Ve výběrovém řízení, které se konalo po deseti letech a které startovalo již koncem dubna 2021, zvítězila pražská WPP. T-Mobile tedy pokračuje v duchu inovativního přístupu k marketingové komunikaci a od 1. ledna 2022 bude spolupracovat se speciálně sestaveným týmem napříč agenturami WPP – VMLY&R, Ogilvy a Wunderman Thompson. Ten bude pro mobilního operátora zajišťovat služby zahrnující ATL i BTL komunikaci, aktivity na sociálních sítích a služby spojené s retailovou komunikací, a vystřídá tak dlouhodobého partnera magentového operátora agenturu Saatchi&Saatchi.

Online a digitální komunikace nebyla součástí vypsaného tendru, a i nadále ji pro T-Mobile bude mít na starosti agentura Proboston.

Jeden z největších reklamních zadavatelů v České republice T-Mobile Czech Republic hodnotil výkony agentur komplexně od strategického přemýšlení nad značkou a kreativních kompetencí, přes klientský servis, vnímání komunikace v rámci 360°, až po podporu ze strany managementu agentury, týmového ducha a předpoklady pro fungující partnerství. Agentura WPP předvedla ve výše uvedených parametrech nejlepší a nejkonzistentnější výkon a po zásluze zvítězila.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 600 5G vysílačů a svou sítí páté generace chce do konce roku pokrýt 25 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi Propojená země. Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami v čele s CIIRC při ČVUT, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

T-Mobile staví své podnikání na udržitelných základech a hlásí se k jasně stanoveným principům v oblastech lidských práv, pracovních podmínek, ochrany životního prostředí a boje s korupcí. Strategickou prioritou jsou opatření ke zmírnění klimatických změn včetně využívání 100 % energie z obnovitelných zdrojů a přijetí závazku ke snížení uhlíkové stopy. T-Mobile dlouhodobě podporuje digitální inkluzi a investuje do podpory vzdělávání a digitálního wellbeingu. Vůči společnosti jako celku přijal auditovatelný závazek do konce roku 2024 podpořit 555 200 subjektů. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.

T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a jeho služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).