T-Mobile spouští jako první operátor v ČR službu Apple Watch Connection i v rámci roamingu

Volání z hodinek i v zahraničí a bez nutnosti propojení s iPhonem. T-Mobile jako první český mobilní operátor umožní svým zákazníkům využívat službu Apple Watch Connection (AWC) také v rámci roamingu.

T-Mobile nabídne roaming pro Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2. Uživatelé mohou zůstat připojeni k mobilní síti i na cestách v zahraničí, stačí jen využívat svůj mobilní hlasový tarif iPhonu a zapnout jej i na Apple Watch. Tuto funkci si mohou aktivovat i zákazníci s mobilními hodinkami Apple Watch Ultra, Apple Watch Series 8, Apple Watch Series 7, Apple Watch Series 6, Apple Watch Series 5, Apple Watch SE a Apple Watch SE (1. generace) ve verzi Cellular. Služba roamingu je pro zákazníky dostupná od 11. prosince. Více informací o cenách a dostupnosti na adrese https://www.t-mobile.cz/apple-watch-connection.

Služba Apple Watch Connection (AWC) umožňuje využívat na hodinkách Apple Watch stejné telefonní číslo, jaké zákazník používá s iPhonem. Hodinky pak fungují samostatně, i když je telefon vypnutý nebo mimo dosah, a nevyžadují propojení. T-Mobile spustil AWC v říjnu roku 2021 jako první mobilní operátor v ČR a nyní službu začne nabízet také v rámci roamingu. Zákazníci tak nemusí mít iPhone nestále u sebe a na lyžování, běžky nebo běh po pláži jim bude stačit nosit na ruce hodinky,” dodává Otakar Mráz, manažer rozvoje mobilních sítí T-Mobile.

Možnost využívání služeb AWC/AWC Extra v roamingu je k dispozici všem uživatelům služeb AWC/AWC Extra automaticky se zařízením aktualizovaným na nejnovější verze firmwaru iOS 17.2 a watchOS 10.2, které budou uvolňovány postupně v týdnu od 11. prosince. S podporovanými modely Apple Watch lze v roamingu telefonovat a datovat výhradně v sítích 4G (LTE). Více informací na webové stránce.