T-MOBILE TV URYCHLUJE DIGITALIZACI, PŘINÁŠÍ KVALITNĚJŠÍ OBRAZ A NIŽŠÍ DATOVOU NÁROČNOST

Nový kodek H.265 bude standardem v roce 2021, T-Mobile TV jej využívá už teď
T-Mobile TV nabízí přes 180 kanálů, 45 nejsledovanějších v HD kvalitě
Televizi od T-Mobile využívá už 30 tisíc zákazníků

Výhody, které v roce 2021 přinese tzv. druhá vlna digitalizace pozemního televizního vysílání, si mohou zákazníci T-Mobile TV užívat už dnes. Nový kodek HEVC (H.265), jenž bude standardem budoucnosti, využívá nově desítka nejsledovanějších kanálů T-Mobile TV a přináší tak nejenom lepší a čistější obraz, ale také snížení datové náročnosti služby. Zákazníci T-Mobile TV si tak mohou vychutnat ještě kvalitnější obraz při nižších rychlostech internetu.

„Od minulého týdne v novém kodeku vysílá desítka našich nejsledovanějších kanálů, což kromě zvýšení kvality zpřístupňuje IPTV i uživatelům s méně kvalitním internetovým připojením. Nový kodek si s ním umí poradit lépe a to bez ztráty kvality obrazu,“ vysvětluje Václav Zadina, manažer služby T-Mobile TV. „Jsme rádi, že jsme mezi prvními v České republice. V budoucnu nasadíme tento kodek na další kanály s nejvyšší sledovaností. S novým set-top boxem zároveň budou zákazníci na další vlnu digitalizace připraveni už teď a bez toho, aby si museli v budoucnu kupovat novou televizi.“

T-Mobile TV je určená všem uživatelům, kteří mají neomezené stabilní internetové připojení s rychlostí minimálně 5Mbs od jakéhokoli poskytovatele. Spuštěna byla 1. dubna 2016 s nabídkou 130 kanálů. V současné době služba nabízí přes 180 kanálů, z toho 45 divácky nejoblíbenějších ve vysoké HD kvalitě za ceny již od 299 Kč

Služba T-Mobile TV funguje přes set-top box, který lze připojit ke všem televizorům včetně analogových. Dodávané zařízení Arris VIP4302 disponuje vysokým rozlišením pro lepší zážitek ze sledování kvalitního obrazu. Má rozšířenou interní paměť a vysoký výkon procesoru dodává tomuto set top boxu větší stabilitu a také rychlost při všech úkonech spojených s jeho používáním.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 600 5G vysílačů a svou sítí páté generace chce do konce roku pokrýt 25 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi Propojená země. Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami v čele s CIIRC při ČVUT, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

T-Mobile staví své podnikání na udržitelných základech a hlásí se k jasně stanoveným principům v oblastech lidských práv, pracovních podmínek, ochrany životního prostředí a boje s korupcí. Strategickou prioritou jsou opatření ke zmírnění klimatických změn včetně využívání 100 % energie z obnovitelných zdrojů a přijetí závazku ke snížení uhlíkové stopy. T-Mobile dlouhodobě podporuje digitální inkluzi a investuje do podpory vzdělávání a digitálního wellbeingu. Vůči společnosti jako celku přijal auditovatelný závazek do konce roku 2024 podpořit 555 200 subjektů. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.

T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a jeho služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).