T-MOBILE TV URYCHLUJE DIGITALIZACI, PŘINÁŠÍ KVALITNĚJŠÍ OBRAZ A NIŽŠÍ DATOVOU NÁROČNOST

Nový kodek H.265 bude standardem v roce 2021, T-Mobile TV jej využívá už teď
T-Mobile TV nabízí přes 180 kanálů, 45 nejsledovanějších v HD kvalitě
Televizi od T-Mobile využívá už 30 tisíc zákazníků

Výhody, které v roce 2021 přinese tzv. druhá vlna digitalizace pozemního televizního vysílání, si mohou zákazníci T-Mobile TV užívat už dnes. Nový kodek HEVC (H.265), jenž bude standardem budoucnosti, využívá nově desítka nejsledovanějších kanálů T-Mobile TV a přináší tak nejenom lepší a čistější obraz, ale také snížení datové náročnosti služby. Zákazníci T-Mobile TV si tak mohou vychutnat ještě kvalitnější obraz při nižších rychlostech internetu.

„Od minulého týdne v novém kodeku vysílá desítka našich nejsledovanějších kanálů, což kromě zvýšení kvality zpřístupňuje IPTV i uživatelům s méně kvalitním internetovým připojením. Nový kodek si s ním umí poradit lépe a to bez ztráty kvality obrazu,“ vysvětluje Václav Zadina, manažer služby T-Mobile TV. „Jsme rádi, že jsme mezi prvními v České republice. V budoucnu nasadíme tento kodek na další kanály s nejvyšší sledovaností. S novým set-top boxem zároveň budou zákazníci na další vlnu digitalizace připraveni už teď a bez toho, aby si museli v budoucnu kupovat novou televizi.“

T-Mobile TV je určená všem uživatelům, kteří mají neomezené stabilní internetové připojení s rychlostí minimálně 5Mbs od jakéhokoli poskytovatele. Spuštěna byla 1. dubna 2016 s nabídkou 130 kanálů. V současné době služba nabízí přes 180 kanálů, z toho 45 divácky nejoblíbenějších ve vysoké HD kvalitě za ceny již od 299 Kč

Služba T-Mobile TV funguje přes set-top box, který lze připojit ke všem televizorům včetně analogových. Dodávané zařízení Arris VIP4302 disponuje vysokým rozlišením pro lepší zážitek ze sledování kvalitního obrazu. Má rozšířenou interní paměť a vysoký výkon procesoru dodává tomuto set top boxu větší stabilitu a také rychlost při všech úkonech spojených s jeho používáním.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).