T-MOBILE TV URYCHLUJE DIGITALIZACI, PŘINÁŠÍ KVALITNĚJŠÍ OBRAZ A NIŽŠÍ DATOVOU NÁROČNOST

Nový kodek H.265 bude standardem v roce 2021, T-Mobile TV jej využívá už teď
T-Mobile TV nabízí přes 180 kanálů, 45 nejsledovanějších v HD kvalitě
Televizi od T-Mobile využívá už 30 tisíc zákazníků

Výhody, které v roce 2021 přinese tzv. druhá vlna digitalizace pozemního televizního vysílání, si mohou zákazníci T-Mobile TV užívat už dnes. Nový kodek HEVC (H.265), jenž bude standardem budoucnosti, využívá nově desítka nejsledovanějších kanálů T-Mobile TV a přináší tak nejenom lepší a čistější obraz, ale také snížení datové náročnosti služby. Zákazníci T-Mobile TV si tak mohou vychutnat ještě kvalitnější obraz při nižších rychlostech internetu.

„Od minulého týdne v novém kodeku vysílá desítka našich nejsledovanějších kanálů, což kromě zvýšení kvality zpřístupňuje IPTV i uživatelům s méně kvalitním internetovým připojením. Nový kodek si s ním umí poradit lépe a to bez ztráty kvality obrazu,“ vysvětluje Václav Zadina, manažer služby T-Mobile TV. „Jsme rádi, že jsme mezi prvními v České republice. V budoucnu nasadíme tento kodek na další kanály s nejvyšší sledovaností. S novým set-top boxem zároveň budou zákazníci na další vlnu digitalizace připraveni už teď a bez toho, aby si museli v budoucnu kupovat novou televizi.“

T-Mobile TV je určená všem uživatelům, kteří mají neomezené stabilní internetové připojení s rychlostí minimálně 5Mbs od jakéhokoli poskytovatele. Spuštěna byla 1. dubna 2016 s nabídkou 130 kanálů. V současné době služba nabízí přes 180 kanálů, z toho 45 divácky nejoblíbenějších ve vysoké HD kvalitě za ceny již od 299 Kč

Služba T-Mobile TV funguje přes set-top box, který lze připojit ke všem televizorům včetně analogových. Dodávané zařízení Arris VIP4302 disponuje vysokým rozlišením pro lepší zážitek ze sledování kvalitního obrazu. Má rozšířenou interní paměť a vysoký výkon procesoru dodává tomuto set top boxu větší stabilitu a také rychlost při všech úkonech spojených s jeho používáním.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, vloni oslavila 20 let na českém trhu. S šesti miliony mobilních zákazníků je jedničkou na českém mobilním trhu. T-Mobile je ale především integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení nejen pro firmy. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti a špičkové inovace v oblasti technologií.

T-Mobile Czech Republic, zakládající člen národní sítě UN Global Compact v České republice, klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů.

Kontakty na tiskové oddělení: press@t-press.cz, tel.: 603 601 031.