T-MOBILE UMOŽNÍ VOLÁNÍ NA LINKU 1221 ZDARMA

Praha, 9. září 2020 – Společnost T-Mobile Czech Republic nebude od dnešního dne účtovat žádné poplatky při volání na Informační linku Hygienické služby České republiky 1221. Zpřístupněním linky zdarma chce společnost znovu pomoci v boji s koronavirem a usnadnit cestu všem zákazníkům k důležitým informacím od hygieniků.

„O účelu linky jsme bohužel dopředu nevěděli. Poté, co média celou záležitost osvětlila, jsme se okamžitě rozhodli nabídnout volání na informační linku zdarma,“ říká Petr Jonák, ředitel pro korporátní záležitosti T-Mobile.

Zároveň Asociace provozovatelů mobilních sítí zahájila se státem jednání, jejichž cílem je lépe pochopit systém informačních linek státu a ujasnit si roli a způsoby zapojení mobilního sektoru do potřebného informování obyvatelstva. „Je nezbytné rovněž vyřešit s poskytovatelem linky 1221 problematiku propojovacích poplatků, které v současnosti hradíme, i když je volání pro naše zákazníky zdarma,“ dodává Jonák.

Hovory na linku 1221 jsou zdarma pro všechny zákazníky – tarifní a s předplacenou kartou.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, je s téměř 6,3 milionu zákazníků jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě mobilních a pevných telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti, což prokazuje i srovnávací měření kvality sítí umlaut (dříve P3), v němž T-Mobile již potřetí získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů).