T-MOBILE ZVÝŠÍ RYCHLOST DSL VYUŽITÍM BONDINGU

• Vyšší dostupnost přenosových rychlostí 250, 100 a 50 Mbit/s
  • Pro nové a stávající zákazníky
  • Do konce roku akce na pevný internet – 299 Kč měsíčně na první půlrok
  • Včetně modemu s garancí připojení pro rychlé a záložní LTE připojení

Praha, 3. prosince 2020 – T-Mobile od dnešního dne vylepšuje pro své zákazníky pevný internet přes DSL prostřednictvím tzv. bondingu. Ten umožňuje na metalickém vedení zdvojnásobení přenosových rychlostí, takže vzroste dostupnost především připojení s kapacitou 250, 100 a 50 Mbit/s. V dnešní době, kdy roste poptávka po vyšších rychlostech internetu, se tak zákazníci mohou bez obav spolehnout na pevný internet od T-Mobile.

„Letošní rok ukázal, že pevný internet s rychlostí 20 megabitů prostě nestačí. Je skvělé, že díky bondingu máme nyní možnost nově nabídnout rychlosti 100 nebo 50 Mbit pro téměř 1,5 milionu adres, tedy domácností nebo firem v Česku,“ říká Zdeněk Spurný, manažer služeb pro domácnosti T-Mobile, a dodává: „To znamená, že rychlejší DSL připojení bude oproti minulosti nově dostupné až pro třetinu zákazníků.“

K dosažení dvojnásobné rychlosti je potřeba, pokud je to technicky možné, využít pro internetové připojení dva metalické kabely (dvě kroucené dvoulinky) místo jednoho. O sloučení přenosové kapacity a tedy i rychlosti z obou kabelů se postará zařízení jménem Terminátor, které mezi zásuvkou a DSL modemem vždy odborně nainstaluje technik. Terminátor je zdarma a zákazník za něj nehradí žádný měsíční pronájem ani jiný poplatek.

DSL bonding bude T-Mobile poskytovat jak novým, tak stávajícím zákazníkům. Ty, kterých se technologické vylepšení týká, plánuje operátor oslovit s nabídkou přechodu na vyšší rychlost. Navíc až do konce roku mohou zákazníci využít mimořádnou akci – pevný internet za 299 Kč měsíčně na prvního půl roku, více ZDE.

I pro DSL s využitím bondingu T-Mobile nabízí modemy s garancí připojení, které umožňují bezprostřední připojení před instalací pevného internetu a zároveň slouží jako záloha při DSL výpadku, více ZDE.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, má téměř 6,2 milionu mobilních zákazníků. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení či partnerská řešení nejen pro firmy, ale i instituce a individuální zákazníky. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti, což prokazuje i srovnávací měření kvality sítí umlaut (dříve P3), v němž T-Mobile již potřetí získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře) a www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti).