Vánoce byly úspěšné, aplikaci mobilní tv stáhlo 120 000 zákazníků

• Mobilní TV bez čerpání dat do 30. 4. 2016
  • Z 82 % na zařízeních s os Android
  • Nejsledovanější byly pohádky, nejnahrávanější Tři bratři a Korunní princ
  • Vánoční prodej hlásí 80 000 LTE zařízení, z toho Samsung Galaxy Core Prime činí 27 000

Praha, 15. ledna 2016 – Vánoční akce Mobilní TV zdarma na konci ledna končí. Od 1. 2. bude Mobilní TV Start stát 119 Kč a varianta Komplet 299 Kč (vč. DPH), operátor však automaticky prodlouží všem uživatelům akci nečerpání dat do 30. 4. 2016. Aplikaci Mobilní TV si stáhlo 120 000 zákazníků, neuvěřitelných 82 % z nich na zařízení Android. Rozdalo se téměř 100 tun Třeboňských kaprů.

„Během prosince jsme zaznamenali přes milion připojení do aplikace Mobilní TV. Každý čtvrtý uživatel si aplikaci pustil 25. 12. a 30. 12.,“ říká Václav Zadina, který má televizi v T-Mobile na starosti, a dodává: „Nejoblíbenějšími pořady byly samozřejmě pohádky, nejnahrávanějšími se staly Tři bratři na Nově a Korunní princ na ČT1.“

Zatímco v listopadu operátor zaznamenal spíše krátkodobé připojení do aplikace, v prosinci už zákazníci vykazovali dlouhodobější sledování pořadů a do aplikace se připojili v průměru 5x týdně. Nejoblíbenější bylo sledování pořadů s časovým posunem (tzv. timeshift) a nahrávání s pozdějším sledováním, celkem bylo uloženo 25 000 hodin záznamů. Nahrát pořad a uložit až na 7 dní lze pouhým jediným kliknutím v aplikaci. Během vánočních svátků začal provoz v Mobilní TV již v 8 h ráno a vrcholil ve 20 h večer. Na Silvestra pak byla špička mezi 18 –20 h.

Oproti klasické televizi, kde ve sledovanosti vládnou programy ČT, skupiny Nova a Prima, se v žebříčku nejsledovanějších stanic v Mobilní TV za prosinec trochu překvapivě objevil na 2. místě hudební kanál Óčko. Uživatelé tento kanál sledovali především kolem Silvestra. Velké oblibě se v Mobilní TV těší také sportovní přenosy, v prosinci vedly ve sledovanosti závody Světového poháru v biatlonu a také zápasy české reprezentace na MS juniorů do 20 let v ledním hokeji.

Počet LTE zařízení v síti se nyní blíží jednomu milionu, jen během Vánoc T-Mobile prodal 80 000 LTE telefonů a tabletů. Nejoblíbenějším modelem se stal Samsung Galaxy Core Prime (27 000 kusů), do Mobilní TV se pak nejvíce připojovaly telefony Samsung Galaxy S5 a iPhone 6s a 5s. Díky neúčtování mobilních dat se až polovina veškerého datového přenosu odehrávala v mobilní síti, druhá polovina pak na WiFi. Pokrytí LTE na sklonku roku značně narostlo, nyní činí 82 %, zákazníci si tak vysokorychlostní síť mohli užít i v dalších městech. V horských a podhorských oblastech nejvíc uživatelů Mobilní TV v LTE síti zaznamenala města Bruntál, Jablonec n. N., Jeseník, Klatovy, Prachatice, Šumperk a Trutnov.

T-Mobile na Vánoce daroval poukaz na Třeboňského kapra každému, kdo si zakoupil LTE telefon nebo tablet. Výdej probíhal na téměř 400 místech po celé ČR, seznam byl k nalezení na webových stránkách. Dárek zákazníci velmi ocenili, podle množství pozitivních reakcí je potěšila zejména kvalita ryb. Využito bylo na 40 000 poukázek, rozdáno tak bylo téměř 100 tun kaprů.

Více informací na: www.t-mobile.cz/tv.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).