Vítězným projektem T-Mobile Rozjezdů 2019 chrudimská trička CityZEN

• Cenu veřejnosti získalo pražské dortové studio DELU CAKE
  • Projekty získají ceny za více než 700 tisíc, resp. 115 tisíc korun
  • Devátého ročníku podnikatelské soutěže T-Mobile Rozjezdy se účastnilo rekordních 579 projektů

Praha, 30. května 2019 - Hlavní cenu 9. ročníku soutěže začínajících podnikatelů T-Mobile Rozjezdy si odnášejí Pavel Hrstka, Martin Burkoň a René Němeček z Chrudimi a jejich trička CityZen. Tři přátelé a kolegové stojí za světově unikátní technologií ošetření vlákna, díky níž si můžete přestat dělat starosti s „koláči“ potu v podpaží. Ocení jistě nejen příliš aktivní manažeři! Cenu veřejnosti si odnášejí manželé Lucie a Michal Holánkovi z Prahy. Dosud aktivní profesionální tanečníci založili dortové studio DELU CAKE. Vítězové si odnášejí ceny za více než 700 a 115 tisíc korun.

Tři tátové od rodin, marketingový manažer Pavel Hrstka (45), ekonom Martin Burkoň (43) a odborník na textilie René Němeček (42), po večerech vyvinuli světově unikátní úpravu bavlny a přírodních materiálů. Výsledkem jsou trička a košile, které z rubové strany nepropouštějí pot a zvenku jsou tekutinám odolné. Materiál si navíc zachovává prodyšnost. Během tohoto roku by pánové chtěli s pánskou kolekcí prorazit v Česku, představit kolekci dámskou a plánují i vlastní úpravnu a šicí dílnu.

Na prvenství chrudimského projektu se porota složená z odborníků, úspěšných podnikatelů a investorů, jako je například Margareta Křížová nebo Martin Korman, shodla jednomyslně. „Přejeme CityZen tričkům celoevropský úspěch a jsme pyšní, že česká textilní tradice nabírá nový dech. Před porotu navíc přišli zralí podnikatelé s pokorou k trhu i té troše štěstí, která je v byznysu třeba. T-Mobile Rozjezdy hledají nejen inovace, ale i podnikatele, kteří dokáží svůj plán dotáhnout do konce,“ říká Martina Kemrová, předsedkyně poroty, manažerka firemní komunikace T-Mobile.

Trojice z Chrudimi získává ceny v celkové hodnotě 716 524 Kč. Zejména je to finanční dar od T-Mobile ve výši 250 tisíc Kč, ale také reklamní kampaň od agentury Proboston a Expertia, PR poradenství od agentury AC&C Public Relations, poradenství finanční i mediální a věcné ceny od partnerů soutěže.

Jedním z partnerů letošního ročníku je i společnost ČSOB. „Vzhledem k tomu, že si uvědomujeme úskalí a překážky, které je potřeba překonat již od prvopočátku, tedy samotné myšlenky o vlastní firmě, rozhodli jsme se připojit k projektu T-Mobile Rozjezdy a podpořit tak podnikatele už v jejich začátcích. Zaměřujeme se nejen na nabídku bankovních produktů pro začínající podnikatele, ale i neméně důležité poradenství. V této soutěži oceňujeme právě možnost potkat se s inspirativními lidmi, zajímavými nápady napříč celou Českou republikou, sdílet vzájemně zkušenosti a současně zjišťovat jejich potřeby. Naším cílem je být důvěryhodným partnerem v podnikání pro začínající, střední i velké úspěšné firmy“, říká Petr Strolený, manažer Rozvoje obchodu ČSOB.

Do hlasování o celostátní Cenu veřejnosti postupovali všichni vítězové z regionálních kol. Největší počet hlasů veřejnosti na webu soutěže www.rozjezdy.cz získala manželská dvojice Lucie a Michal Holánkovi z Prahy. Doposud profesionální tanečníci se chystají pověsit baletní piškoty na hřebík a poté, co léta dorty pekli a zdobili pro své děti a známé, založili dortové studio DELU CAKE. Díky Ceně veřejnosti Holánkovi získají finanční odměnu 100 000 Kč a podnikatelský telekomunikační balíček, díky nimž si budou moci zřídit vlastní provozovnu.

Novinkou devátého ročníku je Zvláštní cena České manažerské asociace pro mladé talenty. Asociace vybrala po diskuzi s porotou z regionálních vítězů čtyři vítěze do 35 let. Petr Mikulka (Retrokolo, Zlín), Michal Doubek (Contributr.io, Krupka), Vladislava Závrská (Knihář, Olomouc) a Jakub Velkoborský (Click&Eat, Ostrava) dostanou možnost zúčastnit se mentoringového programu XY – Transfer, a načerpat tak zkušenosti od starších kolegů. „V České manažerské asociaci si uvědomujeme, že to bývají právě zkušenosti, které rozhodnou o úspěchu či neúspěchu projektu. Máme proto velkou radost, že můžeme naším mentoringovým programem XY - Transfer podpořit v T-Mobile Rozjezdech mladé talentované podnikatele,“ doplňuje Vilém Vrba, člen prezidia České manažerské asociace.

Do devátého ročníku projektu T-Mobile Rozjezdy se přihlásilo 579 nápadů, o celou pětinu začínajících podnikatelů více než v roce předchozím. „Nejčastěji byly jejich podnikatelské záměry inspirované cirkulární ekonomikou,“ komentuje projekty Eva Karasová, CSR manažerka společnosti T-Mobile. „Objevilo se hned několikero ekologických ubrousků, náhrad plastových brček, květinové a bylinkové farmy nebo třeba opakovaně použitelné balíky.“ Skoro polovina (46 %) přihlášených podnikatelů spadá do věkové kategorie 25–34 let. Mezi regiony již tradičně vedli zástupci hlavního města, kde soutěžilo 137 projektů. 68 projektů přihlásili začínající podnikatelé v Jihomoravském kraji a 64 ve středních Čechách.

T-Mobile Rozjezdy

T-Mobile Rozjezdy jsou dlouhodobým programem na podporu začínajících podnikatelů. Nabízejí bezplatné regionální semináře v oblastech týkajících se začátku podnikání, druhou částí projektu je soutěž o nejlepší podnikatelský nápad a plán. V každém kraji mohou vyhrát tři vítězové, kteří získají finanční odměnu, podporu expertů na různé aspekty podnikání, balíčky služeb a věcné ceny. O celostátním vítězi rozhoduje porota. Kromě toho může veřejnost rozhodnout o vítězi Ceny veřejnosti prostřednictvím on-line hlasování. Novinkou letošního ročníku je Zvláštní cena ČMA pro mladé talenty.

Partnery letošního ročníku T-Mobile Rozjezdů jsou Česká manažerská asociace, ČSOB, Expertia, Samsung a StartupJobs. Odbornými partnery jsou Proboston a AC&C Public Relations a regionálními Bea centrum, DEPO 2015, Dům Techniky Pardubice, Fakulta sociálně ekonomická UJEP, Impact Hub Brno, Inovační centrum Ústeckého kraje, Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání, Jihočeský vědeckotechnický park, Jihomoravské inovační centrum, Kanov, Krajská hospodářská komora v Plzeňském kraji, Lipo.ink, Moravská vysoká škola Olomouc, Moravskoslezské inovační centrum, P-PINK, Středočeské inovační centrum a Technologické centrum Hradec Králové.