Vladan Pekovič se stal novým ředitelem technologií a IT pro T-Mobile Czech Republic a Slovak Telekom

T-Mobile oznamuje změnu ve vrcholovém vedení společnosti. Novým ředitelem technologií a IT společnosti je od 17. srpna Vladan Pekovič, který tuto pozici zastává na českém i slovenském trhu. Pekovič přichází coby zkušený manažer ze společnosti Telekom Romania, kde nadále zůstává v pozici generálního ředitele, aby zajistil hladké dokončení probíhající transakce. Ve své nové roli se zaměří na další rozvoj sítí nové generace a pokračující digitalizaci.

Praha, 17. srpna 2021 - Pekovič působí v rámci skupiny Deutsche Telekom už od roku 2009. Před svým povýšením na generálního ředitele, vedl v letech 2017-2020 divizi IT a technologií v Rumunsku a v letech 2014-2017 pak v Černé hoře. Své mnohaleté pracovní zkušenosti získal také v dalších technologických pozicích v zemích jako USA, Polsko či Alžírsko. Jako výkonný ředitel divize IT a technologie bude pokračovat v úspěšné technologické transformaci a digitalizaci s důrazem na rozšiřování optických a 5G sítí.

Branimir Marič zůstává ve společnosti do 31. srpna 2021. Marič byl od roku 2012 zodpovědný za IT a technologie ve Slovak Telekomu, od roku 2016 pak i v T-Mobile Czech Republic. Během svého působení řídil úspěšnou modernizaci celého provozu včetně integrace systémů v obou zemích. Vedl strategický rozvoj sítí nové generace jako například optické sítě i spuštění 4G a 5G. Byl součástí technologických testů na Slovensku a za jeho působení získal Slovak Telekom 7× ocenění Best in Test od P3/umlaut za nejlepší mobilní sítě na Slovensku. Podílel se také na transformaci mnoha technologií včetně digitální AII-IP.