Výtěžek vánoční sbírky od T-Mobile podpoří aktivní život seniorů

Vzdělávací kurzy, sportovní a komunitní aktivity, ale i zážitkové exkurze. Výnos z vánoční sbírky společnosti T-Mobile vypsané ve prospěch neziskové organizace Právě Teď! o.p.s podpoří aktivity českých seniorů částkou 1 196 282 korun. Polovinu částky věnovali dárci, společnost T-Mobile pak tento obnos zdvojnásobila.

Dárcovská výzva byla součástí speciálního adventního kalendáře, který společnost připravila přímo v rámci mobilní aplikace Můj T-Mobile. Políčko s výzvou si zákazníci otevřeli na Štědrý den a mohli přispívat až do 31. 12. Celkem ve sbírce věnovali 598 141 Kč a T-Mobile pak přidal stejnou částku. Výtěžek putuje na podporu neziskové organizace Právě Teď!, která se dlouhodobě zasazuje o změnu vnímání problematiky stáří a organizuje aktivity pro seniory po celé republice.

„Všudypřítomné zdražování a energetická krize dopadají citelně právě na seniory, kteří ve svých napjatých rozpočtech jen těžko hledají finance na volnočasové aktivity. Proto jsme se rozhodli věnovat výtěžek sbírky organizaci Právě Teď!, se kterou spolupracujeme dlouhodobě a velmi si ceníme její činnosti na podporu aktivního života seniorů. Právě senioři patří mezi nejdůležitější cílové skupiny naší ESG strategie a jsme rádi, že jsme je mohli spolu s našimi zákazníky vánoční sbírkou podpořit,“ doplňuje Martin Orgoník, ředitel pro vnější vztahy a udržitelnost v T-Mobile.

Aktivit organizace Právě Teď! se během roku účastní přibližně tisíc seniorů. Řada z akcí probíhá také v prostorech Magenta Experience Center na pražské Pankráci, které slouží jako místo pro setkávání a vzdělávání široké veřejnosti včetně škol a seniorů. Pod hlavičkou Právě Teď! proběhlo v MEC během minulého roku 32 kurzů, které navštívilo 800 účastníků. Akce byly zaměřené především na digitální vzdělávání seniorů a mezi tématy se objevovala bezpečnost na internetu a sociálních sítích, práce s chytrým telefonem, senioři si ale vyzkoušeli i 3D tisk a další technologie.

V prvním čtvrtletí letošního roku pomůže výtěžek ze sbírky financovat aktivity zaměřené na práci s moderními technologiemi, vycházky, výlety a výzvy motivující seniory k pohybu, besedy o zdraví, ale také návštěvy muzeí či Národní technické knihovny. Organizace Právě Teď! připravuje také on-line kurzy, zaměřené například na trénování paměti, zdravotní cvičení a zajímavé přednášky o historii či finanční gramotnosti, které mohou využít senioři z celé ČR.

„Vybraná částka pro nás znamená hlavně obrovskou zodpovědnost. Zodpovědnost vůči dárcům, klientům, naší organizaci a nám samotným. Je pro nás samozřejmostí, že vybrané finanční prostředky budou sloužit těm, pro které byly zejména vybírány, tedy seniorům – na osvědčené a oblíbené aktivizační služby. Dále pak k tomu, abychom mohli reflektovat měnící se potřeby a požadavky dnešních seniorů, zkoušet nové věci a netradiční formy aktivizace. Věříme, že vybrané finanční prostředky zároveň přispějí k tomu, aby se naše organizace posunula zase o krok dále ve své profesionalizaci,“ dodává Iveta Luxová, ředitelka Právě Teď!.