Zaměstnanecká sbírka vynesla 1 009 900 Kč

• Dvacet příběhů si rozdělí 1 009 900 Kč
  • Do 6. ročníku se zapojilo bezmála 450 zaměstnanců
  • T-Mobile všechny příspěvky svých pracovníků zdvojnásobil
  • „Pomáhejme příběhům“ zvítězilo v Cenách Fóra dárců

Praha, 10. ledna 2019 – Předvánoční čas je v T-Mobile už tradičně spjat se sbírkou Pomáhejme příběhům. Ta podporuje blízké zaměstnanců, kteří se nejčastěji vinou nemoci nebo úrazu ocitli v těžké životní situaci. Operátor sbírku pořádal už pošesté a dvacet příběhů si mezi sebe rozdělí částku 1 009 900 Kč. Polovinu mezi sebou vybrali pracovníci, druhou přidal T-Mobile.

Zaměstnanci do projektu hlásí své rodinné příslušníky, přátele a známé, kterým chtějí finančně pomoci. Příběhy registrují do speciální sbírkové aplikace, jejímž prostřednictvím se následně i vybírají peníze. T-Mobile všechny příspěvky svých pracovníků zdvojnásobuje. Do posledního ročníku se zapojilo bezmála 450 lidí a průměrně přispívali čtyřem příběhům. Ty všechny dosáhly na cílovou částku, o kterou žádaly.

„Máme radost, že sbírka každý rok motivuje naše zaměstnance k dobročinnosti. Zájem o ni stále roste, o čemž svědčí i fakt, že prostor pro dvacet příběhů se letos zaplnil v řádu hodin. Na vybrání potřebných peněz pak stačily necelé dva týdny. Na sbírku dobře reagují nejen naši zaměstnanci, ale také odborná veřejnost a další firmy, které se jí nechávají inspirovat,“ říká Martina Kemrová, senior manažerka korporátní komunikace T-Mobile a doplňuje: “Projekt Pomáhejme příběhům zvítězil v kategorii Zaměstnanecká sbírka posledního ročníku Cen Fóra dárců, čehož si opravdu velmi vážíme.“

Více než milion korun si mezi sebe rozdělí děti i dospělí. Nejčastěji se finance použijí na rehabilitační pobyty a zdravotní pomůcky. Projekt plní ale i několik snů – například vybaví chráněné bydlení pro mentálně postiženého muže, nebo pošle čtrnáctiletého skauta, jehož maminka je po vážném úraze v tíživé finanční situaci, na tzv. Jamboree do USA (setkání více než 50 tisíc skautů ze 170 zemí světa). Sbírka pomůže také nevidomému Lukášovi zastavit spirálu mikropůjček, do které se dostal vinou finanční neznalosti.

Další informace o společenské odpovědnosti T-Mobile najdete zde.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, je s více než 6,2 miliony zákazníků jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě mobilních a pevných telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti, což prokazuje i srovnávací měření kvality sítí umlaut (dříve P3), v němž T-Mobile již potřetí získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů).