ROZJEZDEM ROKU 2013 JE SPORTCENTRAL OD ROMANA STERLYHO

Hlavní výherce získal 100 000 Kč a další ceny od partnerů soutěže
Zvláštní cenu poroty získala Jana Šmitmajerová s projektem Věci z recy
T-Mobile i nadále poskytuje výhercům odbornou podporu

Praha, 4. září 2013 – T-Mobile dnes slavnostně vyhlásil vítěze třetího ročníku soutěže Rozjezdy roku, jímž se v celostátním on-line hlasování stal Roman Sterly. Jeho projekt Sportcentral.cz je v současnosti největší českou databází sportovišť. Zvláštní cenu poroty složené z produkčního a realizačního týmu Rozjezdů pak získala Jana Šmitmajerová a její projekt Věci z recy. V rámci něj se autorka snaží znovu použít širokou škálu materiálů a věcí, které už ve své původní funkci dosloužily.

Výherce hlavní ceny získává k předchozím výhrám z regionálního kola od T-Mobile dalších 100 000 Kč pro své podnikání a rovněž zajímavé produkty od partnerů: firemní účet zdarma na 10 let od České spořitelny, založení firmy a poradenství zdarma od Zalozfirmu.cz nebo volné vstupy na semináře společnosti KnowHowKlub. Vítězka zvláštní ceny pak obdrží 50 000 Kč, výše uvedené ceny od partnerů soutěže a navíc ještě Smart PC od společnosti Samsung. Všem uvedeným partnerům T-Mobile děkuje za spolupráci a přidává i poděkování Svazu měst a obcí ČR, který i letos převzal nad Rozjezdy záštitu.

Sám Roman Sterly o svém projektu říká: „Chceme pomoci těm, kteří rádi sportují, najít místo nebo kamarády na sportování. Snadno, rychle a s informacemi, které k této činnosti potřebují. Hledání sportovišť nebylo na českém internetu nic jednoduchého, a tak jsme začali pracovat na změně.“

„Porota poslala v červnu do finále 21 favoritů z jednotlivých regionů. V červenci a srpnu potom přišla ke slovu veřejnost, která z nich na webu vybrala vítěze. Domnívám se, že rozhodování neměli jednoduché, protože většina projektů byla letos velmi kvalitní. V mnohých vidíme velký potenciál a dlouhodobý přínos pro společnost, což je jednoznačné i u vítězného projektu, který veřejnost nakonec zaujal nejvíce. Všem soutěžícím přejeme hodně úspěchů v životě a podnikání,“ říká Petra Pavičová, CSR manažerka společnosti T-Mobile.

NEJEN FINANČNÍ PODPORA

Do celostátního finále se probojovaly nápady týkající se volnočasových sportovních či kulturních aktivit, poradenství, vzdělávání, ale i neobyčejné hračky, ptačí budky, minimalistická obuv a další. Vybraných 21 finalistů soutěžilo v těsném závěsu. Veřejnost odeslala v rámci hlasování, které probíhalo v období od 8. 7. do 18. 8. 2013 na www.rozjezdyroku.cz, téměř 9 000 hlasů, klání však může vyhrát jen jeden.

V letošním ročníku bylo celkem 65 vítězů regionálních kol. Všichni výherci získali od společnosti T-Mobile finanční příspěvek, hlasové a datové služby zdarma, od společnosti Samsung technické vybavení: smart PC, tablety a chytrý telefon, od České spořitelny vedení podnikatelského účtu na pět let zdarma. Důležité a začínajícími podnikateli oceňované je i poradenství při startu firmy zdarma.

O ROZJEDECH 2013

Do třetího ročníku projektu Rozjezdy, soutěže pro začínající podnikatele, se přihlásilo celkem 408 projektů. Řada z nich byla z regionů, kde je poměrně vysoká nezaměstnanost, aktivity soutěžících si tak porotci velmi cenili. Stejně jako v předešlých ročnících byli letos nejaktivnější soutěžící v Praze, následují Jihomoravský a Moravskoslezský kraj. Nejméně projektů bylo v Královéhradeckém kraji. Letos byla prvně vyhlášena speciální kategorie pro studenty, kam se přihlásilo celkem 92 nápadů.

Poroty byly v jednotlivých krajích složeny ze zástupců společností T-Mobile Czech Republic, Samsung Electronics, Česká spořitelna, KnowHowKlub a již třetím rokem také Svazu měst a obcí ČR. Tradičně tu byli i zástupci regionálního tisku, místních podnikatelů a vítězové Rozjezdů 2012.

V rámci regionálních kol proběhly i semináře a workshopy zaměřené na rozjezd byznysu, přinesly i regionální informace nebo novinky z oblasti moderních technologií a marketingu.

Více informací zde.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, je s téměř 6,3 milionu zákazníků jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě mobilních a pevných telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti, což prokazuje i srovnávací měření kvality sítí umlaut (dříve P3), v němž T-Mobile již potřetí získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů).