T-Mobile obhájil u Ookla prvenství za nejlepší a nejrychlejší mobilní síť i pokrytí

Společnost T-Mobile znovu získala prvenství v nezávislém testu společnosti Ookla® za nejlepší mobilní pokrytí a nejrychlejší mobilní síť v ČR. Ocenění vychází z více než 154 milionů měření pokrytí a 185 tisíců testů rychlostí mobilních sítí prostřednictvím aplikace Speedtest po celé republice v období prvního a druhého čtvrtletí letošního roku.

T-Mobile obhájil své prvenství mezi českými mobilními operátory a potvrdil tak stabilní vysokou úroveň poskytovaných služeb. Prestižní ocenění Ookla Speedtest Awards™ získal již podruhé jak za nejlepší mobilní pokrytí, tak i za nejrychlejší mobilní síť. Vzhledem k úspěchu v obou kategoriích si navíc operátor odnáší i celkové ocenění Ookla Speedtest Awards™ za nejlepší mobilní síť v České republice.

Hodnocení kvality pokrytí mobilní sítě vychází z více než 154 milionů měření dostupnosti T-Mobile mobilní sítě na více než 297 tisících místech po celém území České republiky. Síť T-Mobile získala celkové Coverage Score™ s hodnotou 668 bodů a první místo mezi českými operátory.

I přes ekonomicky náročné období naše investice do rozvoje sítí neklesají. Neustále nejen budujeme a modernizujeme naši síť, ale zvětšujeme její kapacitu a taky investujeme do dalšího rozšíření spektra. Všechny naše kroky směrují k jednotnému cíli – nabídnout zákazníkům perfektní, spolehlivou a co nejrychlejší službu špičkové kvality. Těší nás, že kvalitu naší sítě potvrzují i nezávislá měření,“ komentuje další ocenění Vladan Peković, ředitel technologií a IT společností T-Mobile a Slovak Telekom.

Hodnocení za nejrychlejší mobilní síť staví na analýze více než 185 tisíc měření rychlosti stahování a odesílání dat v mobilních sítích, která provedli uživatelé mobilní aplikace Speedtest® od společnosti Ookla® na více než 42 tisících unikátních mobilních zařízeních po celém území České republiky ve 1. pololetí roku 2023.

Na základě hloubkové analýzy spotřebitelských testů v rámci Speedtestu byl T-Mobile oceněn za nejrychlejší mobilní sítí, nejlepší mobilní síť z hlediska pokrytí a nejlepší mobilní sítí v České republice v rámci ocenění Ookla Speedtest Awards," řekl Stephen Bye, prezident a generální ředitel společnosti Ookla, divize společnosti Ziff Davis. Tato ocenění jsou udělována operátorům mobilních sítí, kteří prokazují výjimečnou rychlost a výkon ve srovnání s ostatními významnými mobilními sítěmi na trhu za 1. až 2. čtvrtletí roku 2023. Těší nás, že můžeme ocenit společnost T-Mobile za tento úspěch, který je výsledkem jejího neochvějného soustředění na poskytování špičkových síťových služeb svým zákazníkům."

V rámci všech českých operátorů byla zjištěna střední hodnota (medián) rychlosti stahování dat (downloadu) 48,74 Mb/s, odesílání dat (uploadu) 15,10 Mb/s a doby odezvy (latence) 23 milisekund. V síti T-Mobilu byl zjištěn medián downloadu 66,77 Mb/s, uploadu 19,40 Mb/s a latence 23 milisekund. T-Mobile získal celkové Speed Score™ 71,23 bodů a odnáší si ocenění za nejrychlejší mobilní síť v České republice.