T-MOBILE V POLOVINĚ ROKU 2018: RYCHLÝ RŮST FIXNÍCH SLUŽEB A IPTV

Růst zákaznické báze za první pololetí: 36 % ve fixních službách, 200 % u T-Mobile TV
Fixní služby připojení k internetu využívá více než 200 tisíc zákazníků
Stabilní meziroční růst tržeb o 0,3%

T-Mobile úspěšně nakročil k budoucnosti v oblasti konvergovaných služeb a během prvních šesti měsíců roku 2018 učinil významné kroky. Operátor potvrdil svoji pozici mobilní jedničky na českém trhu a dosáhl rychlého růstu v oblasti fixních služeb připojení k internetu a IPTV, v nichž za první pololetí získal více než 50 tisíc nových zákazníků.

T-Mobile se zároveň usilovně připravuje na výstavbu vlastní optické sítě, pro kterou průběžně zajišťuje nezbytnou administrativu, s jasným cílem během druhého pololetí roku 2018 zahájit stavební práce a nabídnout prvním zákazníkům služby připojení k internetu prostřednictvím optické sítě.

Společnost nadále zavádí inovace a přináší nabídky se zaměřením na zákazníky. T-Mobile představil před startem dovolenkové sezóny nové datové balíčky pro roaming mimo EU, které přináší nejlepší nabídku na trhu. Ceny v nejnavštěvovanějších destinacích snížil operátor až o 76 %, v dalších 20 zemích světa až o 92 %. Na asistenční služby, které pomohou v nesnázích, se mohou od 1. června 2018 spolehnout všichni zákazníci, kteří si pořídí Chytré auto od T-Mobile. Nabídka je platná jak pro nové, tak i stávající uživatelé a to zdarma v rámci paušálu či předplacenky.

„Mám radost, že naše zaměření na skvělý zákaznický servis oceňují nejen naši stávající zákazníci, ale že je rovněž důležitým argumentem pro ty nové. Důležitost konvergovaných služeb roste velmi rychle a náš růst v této oblasti prokazuje, že jsme zvolili správnou strategii,“ říká Milan Vašina, generální ředitel. T-Mobile Czech Republic a Slovak Telekom, který ohlásil své rozhodnutí na konci září 2018 odejít z vedení společnosti. „Jsem hrdý na zaměstnance T-Mobile a výsledky, kterých jsme společně dosáhli. Přeji společnosti, aby byla úspěšná i budoucnu.“

Zákazníci: Silný růst fixních služeb a IPTV

Mobilní trh: K 30. červnu 2018 využívalo mobilní služby T-Mobile více než 6,17 milionu zákazníků, přičemž více než 3,9 milionu z nich tvořili zákazníci tarifní (64 % zákaznické báze) a přes 2,2 milionu zákazníků využívalo předplacené služby.

Fixní služby: T-Mobile 10. dubna 2018 spustil novou službu pevného internetu s názvem „Pevný internet do zásuvky“, která nevyžaduje odbornou instalaci zahrnující připevnění externího modemu na střechu či fasádu domu. Služba využívá vnitřní modem, který stačí jen připojit do zásuvky. Fixní služby včetně připojení xDSL, Pevného internetu vzduchem či do zásuvky nyní využívá 208 tisíc zákazníků, včetně 32 tisíc nových zákazníků získaných v prvním pololetí 2018.

TV: T-Mobile pokračuje v nasazování HD verzí nejpopulárnějších kanálů a zároveň spustil vlastní infokanál s názvem Magenta TV. Televizi od T-Mobile na IPTV či satelitní platformě využívá na 57 tisíc zákazníků, o 20 tisíc více než na konci roku 2017.

Technologie: Připraveni na budoucnost

T-Mobile se usilovně připravuje na budoucnost a aktivně se podílí na rozvoji sítí LTE-Advanced Pro a vývoji sítí 5G v rámci skupiny Deutsche Telekom.  Během ledna a února otestoval technologii Massive MIMO (mMIMO) pro LTE, jež zároveň představuje jeden ze základních stavebních kamenů sítí páté generace.

Rostoucí spotřeba datových služeb přinesla růst celkového objemu přenesených dat v síti T-Mobile, který meziročně vzrostl o 25,7 % a přesáhl 27 400 TB. Průměrná měsíční spotřeba dat u tarifních zákazníků přesáhla 1,1 GB / měsíc.

Finanční ukazatele: Růst v prvním čtvrtletí

Celkové tržby z mobilních a pevných služeb včetně prodeje hardware přesáhly v prvním pololetí letošního roku 13 miliard Kč, tržby z mobilních služeb přesáhly 9,2 miliardy Kč. Celkově tržby meziročně vzrostly o 0,3 %. Průměrná měsíční útrata za mobilní služby (ARPU) byla 253 Kč.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, je s 6,2 milionu mobilních zákazníků jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení či partnerská řešení nejen pro firmy, ale i instituce a individuální zákazníky. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti a špičkové inovace v oblasti technologií. To prokázalo i poslední srovnávací měření kvality sítí P3 communications, v němž T-Mobile zvítězil a získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic, zakládající člen národní sítě UN Global Compact v České republice, klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů.

Kontakty na tiskové oddělení: press@t-press.cz, tel.: 603 601 031.