ZÁKAZNÍCI T-MOBILE VYUŽÍVAJÍ NEJLEPŠÍ MOBILNÍ SÍŤ V ČR

• Operátor získal ocenění „Best in Test” od společnosti umlaut (dříve P3) již potřetí
  • T-Mobile dosáhl skvělého celkového výsledku 945 bodů z 1000 a byl nejlepší v kategorii hlas a data

Praha, 5. prosince 2019 - Tento rok T-Mobile potěšil své zákazníky Neomezeným létem a později novou generací datově bohatých tarifů. Síť operátora se s dramatickým nárůstem datové spotřeby vyrovnala bez jakýchkoli problémů. A nyní je může těšit vědomí, že už je potřetí za sebou potvrzeno, že využívají nejlepší mobilní síť v ČR. V posledním prestižním testování sítí firmou umlaut (dříve P3) z října 2019 dosáhl T-Mobile Czech Republic a.s. (TMCZ) nejlepších celkových výsledků. Operátor získal 945 bodů z 1000 a získal ocenění „Best-in-Test“. Součástí testu byly všechny tři hlavní české sítě. TMCZ předstihl další dva operátory, kteří celkově získali 940, resp. 894 bodů. Operátor zvítězil v kategorii hlas a data, a umístil se na druhé příčce v kategorii crowd sourcing.

„Neustále se snažíme zlepšovat zákaznickou zkušenost. Výhodné nabídky však nemohou fungovat bez skvělé sítě. Získání ocenění od společnosti umlaut je o to větším úspěchem, že jsme je obdrželi v období, kdy datová spotřeba skokově roste,“ komentuje José Perdomo Lorenzo, CEO T-Mobile CZ a Slovak Telekom, a dodává: „Tento úspěch řadí T-Mobile mezi nejkvalitnější evropské sítě a je důkazem, že naše zaměření na zákaznickou spokojenost se opravdu vyplácí.“

Kvalita, kapacita a stabilita sítě patří k základním prioritám T-Mobile. V roce 2019 se operátor zaměřoval primárně na budování optické sítě, nezbytné nejen pro budoucí výstavbu 5G, a rozšířil pokrytí pražského metra o další úsek sestávající ze čtyř stanic a spojujících tunelů.

V kategorii hlasových služeb si T-Mobile připsal 314 bodů z 320 (konkurenti získali 310 a 289 bodů). Podle měření T-Mobile nabízí ve velkých městech a na silnicích zdaleka nejlepší hlasové služby, které se vyznačují nejvyšší spolehlivostí a nejlepší kvalitou hlasu.

Také v měření datových služeb T-Mobile zvítězil dosažením 460 bodů ze 480 (další operátoři získali 457 a 434 bodů). Operátor si připsal nejlepší výsledky ve velkých městech a na silnicích v kategoriích browsing, stahování a odesílání souborů. Podle měření umlaut všichni tři čeští operátoři mají skvělé pokrytí LTE a nabízejí velmi spolehlivé datové služby.

Metodika testu

Poslední audit umlaut proběhl v České republice 17. 10. – 1. 11. a zahrnoval měření ve 12 velkých a 20 menších městech a na spojujících silnicích. Detailní testování zahrnuje měření a hodnocení mnoha scénářů využití mobilních služeb – např. stahování a nahrávání souborů, délku načítání stránek či YouTube videí a parametry sestavení a kvality hovorů. Společnost umlaut testovala mobilní sítě všech tří českých operátorů. Více informací najdete zde.

-----------------------------

O umlaut

Firma umlaut je globální, full-service společností nabízející poradenství společnostem v nejrůznějších odvětvích po celém světě. Naše schopnosti v řadě oborů nám umožňují nabízet přidanou hodnotu, kvalitu a maximální pozornost potřebám těchto organizací. Jsme výkonná a agilní skupina konzultačních a technických firem s 4 300 experty, která nabízí inovativní řešení v oblasti organizační kultury, struktury a procesů jak firmám v nejrůznějších odvětvích, ale i veřejnému sektoru.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, je s více než 6,2 miliony zákazníků jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě mobilních a pevných telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti, což prokazuje i srovnávací měření kvality sítí umlaut (dříve P3), v němž T-Mobile již potřetí získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů).