2036 – vychází kniha o světě za 20 let

  • T-Mobile slaví 20 let, ve spolupráci s nakladatelstvím 65. pole připravil zajímavou publikaci
  • 20 osobností hledá odpověď na otázku: Jak bude vypadat můj obor a náš svět za dalších 20 let?
  • Na pultech knihkupectví od 7. října 

Praha, 14. září 2017 - „Jak budeme žít za 20 let?“, ptá se Tomáš Sedláček a dalších 19 osobností v nové knize, která zaplní pulty knihkupectví 7. října. Její název zní jednoduše: „2036“ s podtitulem „Tomáš Sedláček a hosté: jak budeme žít za dvacet let“. O tématu, které se týká prakticky každého, píší kromě předního ekonoma např. fotbalista Petr Čech, psycholog Cyril Höschl, herec Vojtěch Kotek či novinář Jindřich Šídlo. 

Autoři se v knize zamýšlejí nad tím, jak se jejich obor i celá naše společnost změní v následujících dvou dekádách. Inspirací pro knihu bylo ohlédnutí do roku 1996, kdy na český trh vstoupila společnost Paegas, dnešní T-Mobile, a skutečně masově se začaly používat mobilní telefony. Když jsme drželi v ruce první mobil s jedním řádkem na zeleně blikajícím displeji, měli jsme o době za dvacet let možná fantastické představy s létajícími automobily nebo cestováním na Mars. Na druhé straně si ani ti nejprozíravější z nás neuměli představit dnešní svět internetu, e-mailů, aplikací, sociálních sítí, navigace nebo focení, a změnu v našich životech, kterou ta malá krabička přinese. Společně s Tomášem Sedláčkem proto společnost T-Mobile a nakladatelství 65. pole přizvali devatenáct respektovaných osobností z různých oborů a požádali je, aby se zamysleli, jak bude svět vypadat za dalších dvacet let. 

„Tento sborník se snaží odpovědět na nemožnou, ale nutnou otázku: jak to s námi bude vypadat za 20 let? Čtenáři se do rukou dostává odvážná publikace, jejíž autoři jsou připraveni se za 20 let veřejně ztrapnit,“ glosuje Tomáš Sedláček, patron celého projektu a hlavní autor knihy. „Ačkoliv je současná společnost přesycena horkými tématy od migrační krize přes Brexit až po vzestup Číny, autoři se v knize dotýkají té nejdůležitější revoluce, která na pozadí všech politických, vojenských a ekonomických změn probíhá – je to revoluce digitální,“ prozradil o obsahu knihy Sedláček. 

„Jsem velice rád, že díky skvělým osobnostem autorů vznikl plastický obraz, který pro spoustu z nás může být inspirací. Nejen k tomu, na co se připravit, ale především k připomenutí toho, že naplnění našich životů vždy bylo, je a bude pouze na nás samotných. Bez ohledu na technologie, které máme k dispozici,“ uzavírá Milan Vašina, generální ředitel T-Mobile Czech Republic a Slovak Telekom. 

„Líbila se mi myšlenka knihy od dvaceti chytrých lidí, kteří mohou otevírat čtenářům nové perspektivy.  S nápadem přišla společnost T-Mobile, díky jejíž podpoře se nám podařilo během krátké doby shromáždit opravdu pestrou mozaiku názorů, vizí a prognóz, od zcela seriózních až po humorné,“ komentuje ředitel nakladatelství 65. pole Tomáš Brandejs.

Kniha bude běžně k dostání v knihkupectvích a se slevou v e-shopu nakladatelství 65. pole.

Autoři:

Architektura a bydlení:              Adam Gebrian
Biotechnologie a medicína:      Daniel Hořínek
Český jazyk:                             Markéta Pravdová-
Člověk a společnost:                Cyril Höschl
Divadlo a film:                           Vojtěch Kotek
Ekonomika:                              Tomáš Sedláček
Hudba:                                      David Gaydečka
Gastronomie:                            Petra Pospěchová
Média, sociální sítě a internet: Josef Šlerka
Mobily a komunikace:               Filip Kůžel
Móda & beauty:                        Vladimír Staněk
Náboženství a víra:                  Marek Orko Vácha
Podnikání:                                Zbyněk Frolík
Politika:                                    Jindřich Šídlo
Reklama a marketing:              Martin Jaroš
Soužití na planetě:                   Šimon Pánek
Sport:                                       Petr Čech
Školství a vzdělávání:              Bob Kartous
Technologie budoucnosti:        Milan Vašina
Životní prostředí:                      Bedřich Moldan


 
O společnosti

 

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,5 milionům zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu a jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.
Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými a moravskými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.
T-Mobile je stabilním a silným partnerem malých i velkých firem, kterým nabízí nejmodernější datacentra a pokročilá řešení pro bezpečnou a spolehlivou správu dat. Služby v oblasti kybernetické bezpečnosti či cloudová a systémová řešení využívají nejen korporace a státní správa, ale také drobní živnostníci.
Jednou ze strategických priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. V rámci ESG agendy se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje na opatření vedoucí ke zmírnění klimatických změn a zvyšování digitální gramotnosti české populace. Operátor cíleně podporuje neziskové organizace a znevýhodněné skupiny a pomáhá při mimořádných událostech.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz.

Kontakt na tiskové oddělenípress@t-press.cz