3G skóre za rok 2011: 80 % populace pokryto

• Za rok spuštěno téměř 1 400 vysílačů
  • Nové balíčky 2v1 a 3v1 ušetří stovky korun

Praha, 12. prosince 2011 – T-Mobile opět pokročil v rozšiřování sítě. Před koncem roku tak nabízí nejrychlejší internet pro 80 % obyvatel České republiky. V celé své síti navíc – stále jako jediný –poskytuje technologii HSPA+ (až 21Mb/s download).

„Naším cílem je, aby jedna z nejmodernějších a z nejrychlejších verzí 3G sítí byla dostupná co nejširšímu okruhu zákazníků,“ uvedl Frank Meywerk, výkonný ředitel technologického úseku společnosti T-Mobile, a dodal: „Za vším stojí nemalé investice do výstavby a testování nových technologií. V příštím roce budeme v tomto trendu rozhodně pokračovat.“

Na začátku roku 2011 byla 3G síť dostupná pro 37 % populace. Za jediný rok se tak vystavělo a spustilo téměř 1 400 vysílačů. Rekord drží měsíc říjen s 265 základnovými stanicemi, nejvyšší z nich pak leží na Božím Daru (1 021 m n. m.) a nejníže je položený vysílač v Děčíně (135 m n. m.). Svůj podíl na rychlejším rozšíření 3G sítě mají i sdílené sity s Telefónicou, kterých je v současné chvíli dohromady u obou operátorů 576 (288+288), což je celkem o 116 (58+58) více, než se původně pro rok 2011 plánovalo.

S rozšiřováním pokrytí stoupá přímou úměrou i počet uživatelů internetu – jen na mobilním surfuje aktuálně 1,2 milionu zákazníků. Populární jsou zejména balíčky, které spojují hlasové a datové tarify a přinášejí úspory stovky korun měsíčně. Operátor proto připravil další dva, tentokrát prémiové, s FUPem 30 GB. 2v1 s Internetem na cesty Premium kombinuje hlasové služby s prémiovým datovým tarifem, který umožňuje maximální možnou rychlost až 21,6 Mb/s s datovým objemem 30 GB. 3v1 s Internetem na cesty Premium navíc zahrnuje pevný internet ADSL Standard (bez pevné linky a bez technologie VDSL).

Cena balíčku
s hlasovým tarifem pod
600 Kč
 Sleva oproti standardní ceně internetu  Cena balíčku
s hlasovým tarifem nad
600 Kč
 Sleva oproti standardní ceně internetu
2v1 hlasový tarif + Internet na cesty Premium    789 Kč  210 Kč  699 Kč  300 Kč
3v1 hlasový tarif + Internet na cesty Premium + ADSL Standard  1 179 Kč  519 Kč  1 089 Kč  609 Kč

Poznámka: ceny jsou uvedeny vč. DPH

Zvýhodněná cena platí při uzavření smlouvy na dva roky. Zákazníkům, kteří již nabídku 2v1 a 3v1 mají ve verzi Standard, je umožněna změna na Premium zdarma.

Více informací k balíčkům zde, k pokrytí pak na www.t-mobile-3g.cz.