Cestujte a volejte za ceny jako doma!

• Cestovatel - nejvýhodnější roamingová nabídka na trhu
  • Volání domů pouze za 4 Kč/min + sestavovací poplatek
  • Libovolně dlouhý příchozí hovor pouze za cenu sestavovacího poplatku

Praha 15. prosince 2005 - V lednu 2006 představí T-Mobile zásadní novinku v oblasti roamingu pro tarifní zákazníky - tarifní zvýhodnění k Happy roamingu nazvané Cestovatel. Jde o nejvýhodnější nabídku roamingového volání na českém trhu - v sítích T-Mobile na celém světě budou čeští zákazníci tohoto operátora volat domů za cenu pouhých 4 Kč za minutu a sestavovací poplatek. Příchozí hovory o libovolné délce budou pouze v ceně sestavovacího poplatku. Ceny volání mimo sítě T-Mobile a ceny za ostatní služby se řídí cenami Happy roamingu. Zvýhodnění Cestovatel bude T-Mobile nabízet v devíti zemích, které se na celkovém počtu hovorů českých zákazníků v roamingu podílejí téměř 70 procenty.

"S Cestovatelem se zákazníci mohou zbavit obav z vysokých cen za volání v zahraničí - volají totiž za transparentní ceny srovnatelné s voláním v rámci České republiky," komentuje tento krok Roland Mahler, generální ředitel T-Mobile a dodává: "Jde o logický krok v naší nabídce, který odráží jak výhody našeho členství v mezinárodní skupině, tak naši snahu přinášet jednoduché a inspirativní služby."

Za kolik a kde
Nové tarifní zvýhodnění Cestovatel si mohou zákazníci aktivovat k Happy roamingu. Po zaplacení aktivačního poplatku ve výši 29 Kč pak mohou při používání mobilního telefonu v zahraničí výrazně snížit své účty za roaming ve všech zemích, kde existuje síť T-Mobile. Zemí je celkem devět - Německo, Rakousko, Slovensko, Velká Británie, Maďarsko, Nizozemí, Polsko, Chorvatsko a Spojené státy americké. V těchto státech zákazníci používají mobil na cestách nejčastěji - téměř 70 % hovorů v roamingu bylo v roce 2004 uskutečněno právě zde*.

Za volání z cílové země do České republiky či v rámci dané země zákazník zaplatí sestavovací poplatek ve výši 29 Kč (34,51 Kč vč. DPH), a pak už pouhé 4 koruny (4,76 Kč vč. DPH) za každou minutu hovoru.

Desetiminutový hovor do České republiky tak bude stát pouhých 69 Kč (82,11 vč. DPH). To například při volání s Cestovatelem ze sítě T-Mobile Německo představuje úsporu minimálně 57 %, protože minutová cena za tento typ hovoru činí u českých operátorů minimálně 16,08 (19,14) Kč, a to pouze mimo špičku.

Ještě větší úsporu - 77 % - zaznamenají zákazníci volající ze sítě T-Mobile USA. Běžně totiž minuta hovoru ze Spojených států stojí 30 a více korun, takže by obdobný hovor stál nejméně 300 Kč.

Při příchozích hovorech v sítích T-Mobile zákazník s Cestovatelem zaplatí pouze sestavovací poplatek ve výši 29 Kč (34,51 Kč vč. DPH), ať už je délka hovoru jakákoli**.

Ostatní sazby (SMS, MMS, volání z jiných než T-Mobile sítí) budou účtovány dle zónového tarifu Happy roaming.

Přehled cen v Kč

Bez DPH S DPH celkem
cena volání/min + sestavovací poplatek
Odchozí hovory 4,00/min + 29,00 4,76/min + 34,51
Příchozí hovory 0,00/min + 29,00 0,00/min. + 34,51
Aktivace 29,00 34,51
Měsíční poplatek 0,00 0,00
Poznámka:Po první minutě je hovor účtován po sekundách.

Aktivace
Cestovatel může být aktivován pouze k aktivnímu roamingovému tarifu Happy roaming (včetně jeho varianty Happy Holiday roaming). Nabídka platí pro všechny paušální zákazníky.

Zákazník si bude moci Cestovatele aktivovat prostřednictvím infolinky Zákaznického centra (4603, 603603603), v sekci Můj T-Mobile na internetu i WAPu a textovou zprávou. Aktivace ve Značkové prodejně bude možná pouze při aktivaci a migraci SIM karty.

Ve většině případů se telefon v cílové zemi přihlásí do sítě T-Mobile automaticky, přesto zákazníkům doporučujeme, aby si nastavení zkontrolovali a případně síť navolili ručně.

Další informace na www.t-mobile.cz.

Prezentaci najdete zde; grafy s cenovými srovnáními zde.

Poznámka: *Statistiky T-Mobile Czech Republic a.s.; **Délka hovoru v síti T-Mobile je z bezpečnostních důvodů omezena na 65 minut.