CO ZMĚNÍ COVID? PTÁME SE MLADÉ GENERACE PROSTŘEDNICTVÍM NOVINÁŘSKÉ SOUTĚŽE

• Unikátní žurnalistická soutěž „Co změní covid“ pro studenty středních škol
  • Pro vítěze studentské tarify s neomezenými daty, telefony, školní stipendium na prestižní novinářské škole a placená stáž v redakci

Praha, 13. ledna 2021 – T-Mobile se stal partnerem jedinečné novinářské soutěže pro studenty středních škol. Jejich úkolem je libovolně zpracovat téma „Co si myslíš, že změní covid“. Díky spolupráci s organizátory – portálem info.cz a Vyšší odbornou školou publicistiky – tak budeme mít možnost vůbec poprvé zjistit, jak se na téměř rok trvající pandemii dívají studenti středních škol. Své příspěvky mohou posílat až do 28. února 2021, výsledky budou vyhlášeny v průběhu března.

„Pandemie odhalila slabá místa a ovlivnila zásadně naše životy. Na názor se všichni ptají rodičů, lékařů, učitelů, podnikatelů. Ale nikdo se zatím moc nezajímal, co si o této situaci myslí mladá generace. Přitom tu to, i kvůli novince v podobě distanční výuky, zasáhlo naprosto zásadně,“ říká Petr Jonák ředitel korporátních a vnějších vztahů společnosti T-Mobile.

Spolupráce se školami a jejich podpora v době pandemie, pomoc sociálně slabým rodinám s distanční výukou dětí, mediální gramotnost či boj proti fake news jsou dlouhodobými prioritami T-Mobile. Proto se operátor rozhodl podpořit novinářskou soutěž pro studenty středních škol organizovanou názorovým portálem info.cz a Vyšší odbornou školou publicistiky s tématem: „Staň se novinářem a popiš nám, co si myslíš, že změní covid!“

Otázka je otevřená, stejně jako žánr, kterým ji účastníci zpracují. Glosa, článek, reportáž, komentář, video, podcast, infografika či samostatný speciální web – fantazii se meze nekladou. Nejlepší práce, které bude průběžně vybírat odborná porota složená ze zástupců pořadatele, špičkových novinářů a partnerů, budou zveřejněné jak na info.cz, tak na sociálních sítích. A ti nejlepší z nejlepších si odnesou nejen pozornost desítek tisíců čtenářů či diváků, ale také skvělé ceny. Navíc každý, kdo se do soutěže kvalifikuje a editor mu zveřejní příspěvek, získá od T-Mobile tarif Můj Student 100 a neomezená SD data zdarma na tři měsíce.

Cena pro vítěze:

• Tříleté školné na Vyšší odborné škole publicistiky
  • iPhone 12 Pro, tarif Můj Student 100 a neomezená SD data na dva roky zdarma od T-Mobile
  • Možnost tříměsíční placené stáže v redakci Info.cz

2. místo:

• Dvouleté školné na Vyšší odborné škole publicistiky
  • Samsung Galaxy Z Flip, tarif Můj Student 100 a neomezená SD data na rok zdarma od T-Mobile
  • Možnost dvouměsíční placené stáže v redakci Info.cz

3. místo:

• Roční školné na Vyšší odborné škole publicistiky
  • Samsung Galaxy S20+, tarif Můj Student 100 a neomezená SD data na půl roku zdarma od T-Mobile
  • Možnost měsíční placené stáže v redakci Info.cz

Více informací na studentcovid.cz.

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionu zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu, provozuje již více než 1 042 5G vysílačů a svou sítí páté generace pokrývá 21 % obyvatel ČR. Jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka také budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Jednou z priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. Kromě naplňování konkrétních cílů v rámci iniciativy Green Deal se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje i na zmírnění digitální propasti a mentální wellbeing a podporu společensky zodpovědných aktivit. Vůči společnosti jako celku pak přijal auditovatelný závazek, že do konce roku 2024 budou mít jeho CSR aktivity přímý dopad na 555 200 jedinců. Společnost cíleně podporuje neziskové organizace i jednotlivce, pomáhá při mimořádných událostech a její zaměstnanci se pravidelně zapojují do řady dobrovolnických aktivit po celé ČR.
T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test UMLAUT (dříve P3).