Fond T-Mobile letos nabízí rekordních 8 milionů

• Maximální výše podpory činí 100 000 korun pro jeden projekt
  • Nově si o grant mohou požádat organizace a obce z celého Královéhradeckého kraje
  • Uchazeči mohou podat své žádosti do pátku 25. dubna, v případě Fondu T-Mobile pro zaměstnance do pátku 11. dubna

Praha 3. března 2008 - T-Mobile ve spolupráci s Nadací VIA a Komunitní nadací Euroregionu Labe vyhlašuje již čtvrtý ročník grantového řízení z Fondu T-Mobile. V letošním roce je připravena pro neziskový sektor rekordní částka osm milionů korun. Žadatelé mohou získat pro svůj projekt podporu až sto tisíc korun.

"Věříme, že zájem o letošní ročník grantového řízení bude ještě větší než v předchozích letech," říká Jitka Chocová, manažerka pro společenskou odpovědnost firmy, a vysvětluje: "Od vzniku Fondu T-Mobile v roce 2005 počet žádostí neustále stoupá. Hlavním důvodem je to, že roste povědomí o našem fondu. Letos jsme navíc pilotně rozšířili působnost regionálního fondu z okresu Hradec Králové na celý Královéhradecký kraj."

V letošním roce operátor v rámci fondu rozdělí celkem osm milionů korun. Pět milionů je určeno organizacím v regionech, kde T-Mobile dlouhodobě působí, tedy na Lounsku, Královéhradecku a v Praze 11. Zbývající tři miliony pak poputují neziskovým a příspěvkovým organizacím či obcím z celé České republiky, kterým vstup do grantového řízení umožní svým doporučením zaměstnanci T-Mobile. Cílem této iniciativy, která proběhne již potřetí, je vzbudit zájem pracovníků firmy o dění v jejich okolí.

Termín uzávěrky pro podání žádostí je v případě zaměstnaneckého fondu pátek 11. dubna 2008 a pro Fond T-Mobile pro regiony pátek 25. dubna 2008.

Do 4. ročníku grantového řízení Fondu T-Mobile se mohou přihlásit neziskové organizace, místní samosprávy a příspěvkové organizace, které se ve svých projektech zaměří na zlepšení sociálního, kulturního a životního prostředí, na aktivity vytvářející alternativní nabídku komunitních sociálních služeb nebo na obnovu kulturního dědictví.

Maximální výše podpory byla stanovena na 100 000 Kč na jeden projekt, který musí být realizován v období od 1. července 2008 do 30. června 2009.

Stejně jako v minulých letech připravil Fond T-Mobile na druhou polovinu března a začátek dubna konzultační dny pro všechny zájemce o finanční příspěvek. Pracovníci Nadace VIA a Komunitní nadace Euregionu Labe zodpoví všechny dotazy v následujících termínech:

• 17. března od 10 hodin, Hradec Králové - Zákaznické centrum T-Mobile, Collinova 240
  • 18. března od 15 hodin, Praha 11 - T-Mobile, Tomíčkova 2144/1
  • 2. dubna, od 14 hodin, Louny - Zákaznické centrum T-Mobile, Komenského náměstí 2540

Veškeré další informace, včetně plného textu vyhlášení a formulářů žádosti o grant z Fondu T-Mobile pro regiony, jsou na webových stránkách www.lepsisvet.cz, www.nadacevia.cz, www.komunitninadace.cz.