GRANTOVÁ VÝZVA „MLUVME SPOLU“ PODPOŘÍ KOMUNITNÍ PROJEKTY

Organizace si během dvou let rozdělí téměř 3 miliony korun
Jeden projekt může získat až 300 000 Kč
Zdarma dvouleté vzdělávání v rámci Akademie Fondu T-Mobile

Praha, 9. prosince 2014 – Společnost T-Mobile podpoří v letošním ročníku grantové výzvy MLUVME SPOLU devět projektů. Neziskové organizace na jejich realizaci získají až 300 000 Kč. Navíc mohou od ledna 2015 čerpat bezplatné dvouleté vzdělávání v rámci Akademie Fondu T-Mobile. Stěžejními tématy výzvy byly komunikace, spolupráce a integrace. Všechny organizace se tak pokusí vyřešit konkrétní problémy v místních komunitách, přičemž do svých záměrů zapojí i znevýhodněné skupiny osob.

„Mám radost, že se nám přihlásily zajímavé projekty z různých regionů, navíc každý z nich pracuje s jinou cílovou skupinou. Nechybí mezi nimi práce s dětmi se sluchovým postižením, rozvoj matek samoživitelek, práce se seniory, vozíčkáři či lidmi bez domova. Zaměření projektů je opravdu pestré a my se už teď moc těšíme, jak se budou jednotlivé projekty s naší podporou rozvíjet,“ říká Petra Pavičová, manažerka společenské odpovědnosti v T-Mobile.

Organizace letos přihlásily 106 projektů, ze kterých 24 postoupilo do finále. O vítězných záměrech rozhodla sedmičlenná hodnotící komise tvořená zástupci médií, státní správy a neziskového i firemního sektoru. Komise se tentokrát osobně setkala se všemi finalisty a měla tak možnost poznat tvůrce a realizátory samotných projektů. „Překvapilo mě, jak moc zapálení dokážou lidé pro svou věc být. Nápady jsou velmi přínosné, uvidíme, jak se autoři záměrů chopí a jak se jim je podaří přenést do reality,“ říká Jan Křečan, vedoucí týmu prodeje a podpory firemních řešení v T-Mobile a jeden z členů hodnotící komise.

Dvě fáze grantu

V první části grantu, která potrvá 6 měsíců, získají organizace maximálně 100 000 Kč.  Poté mohou na základě výsledků za první půlrok požádat o zbytek peněz, a to až do výše celkového grantu 300 000 Kč za přihlášený projekt.

Organizace rovněž získávají možnost zdarma se zapojit do dvouletého vzdělávání v Akademii Fondu T-Mobile. To jim od nového roku přinese poradenství expertů společnosti T-Mobile, kouče, praktické jednodenní workshopy a webináře a rovněž spolupráci s dobrovolníky operátora.

Bližší informace zde.

Společnost T-Mobile Czech Republic, člen mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, je s téměř 6,3 milionu zákazníků jedničkou na českém trhu. T-Mobile je integrovaným operátorem a kromě mobilních a pevných telekomunikačních služeb nabízí i komplexní ICT řešení. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby ve vysokorychlostní síti, což prokazuje i srovnávací měření kvality sítí umlaut (dříve P3), v němž T-Mobile již potřetí získal ocenění Best-in-Test.

T-Mobile Czech Republic klade důraz na odpovědný přístup k okolí a ke společnosti. Drží se férových pravidel podnikání, pomáhá na svět prospěšným aplikacím a službám, podporuje neziskové organizace, drobné podnikatele i jednotlivce a pomáhá při mimořádných událostech. Zaměstnanci společnosti působí jako dobrovolníci na řadě míst celé republiky.

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz, www.t-press.cz (portál pro novináře), www.t-mobile.cz/pomahame (informace o společenské odpovědnosti) a www.rozjezdy.cz (T-Mobile Rozjezdy – program podpory drobných podnikatelů).