Horkýže slíže získali od návštěvníků t-music.cz více než 135 tisíc korun

• Za tři týdny si fanoušci stáhli 39 902 alb a 22 095 jednotlivých písní kapely Horkýže slíže
  • t-music Horkýže slíže tour přilákalo rekordních 15 tisíc návštěvníků

Praha 30. října 2009 - Téměř 40 000 alb slovenské kapely Horkýže slíže si stáhli fanoušci během prvních třech říjnových týdnů ze serveru www.t-music.cz. Novinka "54 dole hlavou" tak překonala předcházející desky skupin Vypsaná fiXa a Wohnout, které T-Mobile rovněž nabídl ojedinělým způsobem "Zaplať, kolik si kapela zaslouží". Oblíbená formace si připsala i další rekord, a to v návštěvnosti její koncertní šňůry t-music Horkýže slíže tour, která byla téměř na všech zastávkách vyprodaná, a shlédlo ji přes 15 tisíc fanoušků.

"Výsledky dokazují rostoucí zájem o tento způsob nabídky hudby. Do konce letošního roku chystáme ještě překvapení v podobě reedice posledního alba stále populárnějšího interpreta Xindla X 'Návod na čtení manuálu'. Vedle něj se fanoušci mohou těšit i na jeho akustickou verzi a novou skladbu, které pro ně Xindl X v rámci vydání této speciální edice připravil," říká Michal Němec, ředitel portálových služeb T-Mobile.

Zatímco v počtu stahování Horkýže slíže vedou, v kategorii platících zákazníků za svými českými kolegy lehce zaostávají. Za desátý studiový počin slovenské skupiny se na t-music.cz rozhodlo zaplatit 2039 lidí. Za alba a písně Wohnout to bylo během prvních třech týdnů 3058 lidí a za Vypsanou fiXu 2778 fanoušků. Pokud bychom ale zahrnuli i údaje za prodej na stránkách slovenského T-Mobile - www.t-musiccity.sk, kapela by si výrazně polepšila.

Co ušetřili příznivci Slížů na nové desce, to věnovali za vstupenky na t-music Horkýže slíže tour. Sedmizastávkové turné přilákalo přes 15 tisíc návštěvníků a vrcholem byl pražský koncert ve vyprodané Incheba Aréně. ?Plný dům" ohlásily také kluby v Ostravě, Plzni a Českých Budějovicích.

Fanoušci již celkem zaplatili přes půl milionu korun na portálu t-music.cz

Návštěvníci portálu t-music.cz ocenili novou desku slovenské punk-rockové formace více než 135 tisíci korunami. Na Slovensku pak byla vybraná částka ještě o něco vyšší, což znamená prvenství v množství vybraných peněz na jednu kapelu. Za tři týdny digitálního prodeje si přišli Wohnouti na necelých 216 tisíc korun, pardubická Vypsaná fiXa získala více než 167 tisíc korun. Průměrná cena za jedno stažení se u všech formací pohybuje na obdobné úrovni, mezi 60 až 70 korunami.

Kapela

Stažená alba

Stažené písně

Počet platících

Vybraná částka

Horkýže slíže

2039

Poznámka: Údaje za prvních 21 dní prodeje

O skupině Horkýže Slíže
Horkýže Slíže je přední slovenská skupina, která našla svou cestu i k českým hudebním fanouškům. Jsou populární především díky energickým koncertům, ale oblíbená je i jejich rozmanitá hudební tvorba s vtipnými texty. Letos Slíže slaví až neuvěřitelných sedmnáct let existence, v nezměněné sestavě Kuko - Mario Sabotér - Dr. Štefánik - Jean Claud Vandel hrají od roku 2002. Na svém kontě mají celkem devět studiových alb a jeden záznam koncertu, který vyšel na i na DVD. Jubilejní desáté album vyjde netradičním způsobem digitálně na hudebních stránkách www.t-music.cz. Většinu času kapela tráví na turné, kdy střídá především česká a slovenská podia, a tak se jejich počet každoročně blíží neuvěřitelné stovce. Poslední album Ukáž tu tvoju ZOO přineslo kontroverzní megahit RnB soul, jehož video na youtube dosáhlo téměř dvoumilionového přehrání. Ovšem rockové pecky jako Silný Refrén nebo Líza a Vendy nezůstaly pozadu a připojily se k úspěšným hitům jako LAG song či Malá Žužu.

t-music
t-music reprezentuje všechny hudební aktivity společnosti T-Mobile určené hlavně mladým lidem žijícím aktivním životem, pro které je hudba nedílnou součástí každého dne. Hudební portál www.t-music.cz přináší uvítací a vyzváněcí tóny, t-music chart s videoklipy či novinky ze světa hudby.  Jeho nedílnou součástí je největší tuzemský obchod s digitální hudbou, který nabízí přes 1 2000 000 skladeb od více než 60 000 interpretů z celého světa.
Prostřednictvím t-music přináší T-Mobile koncerty českých i zahraničních interpretů, podporuje hudební festivaly a začínající interprety.

Další informace na www.t-music.cz.