Jeviště, nové album kapely Kryštof, exkluzivně na t-music.cz

• Zákazníci T-Mobile zaplatí jen 99 korun
  • Všechny skladby bez ochrany proti kopírování DRM

Praha 7. ledna 2010 - Fanoušci kapely Kryštof mají důvod k radosti. Od dnešního dne si mohou na www.t-music.cz stáhnout její dlouho očekávané album. Nový počin nese název "Jeviště" a v digitální podobě bude k mání za velmi zajímavou cenu. Výhodu mají zákazníci T-Mobile, ti za desku zaplatí jen 99 korun, klienti ostatních operátorů si musí připravit o padesátikorunu více.

Kryštof v letošním roce slaví 15 let své existence. Jedním z dárků nachystaných pro fanoušky je nová deska Jeviště. Zatímco klasické CD se objeví na pultech obchodů až 22. ledna, digitální verzi Jeviště si mohou všichni příznivci kapely poslechnout již dnes. A to za cenu na české poměry neobvyklou.

"Ve spolupráci s kapelou Kryštof chceme pokračovat v úspěšném trendu nabídky desek vybraných českých a slovenských kapel netradiční formou. Tentokrát bude na webu t-music deska i s obalem za pevně danou cenu, o které se domníváme, že je pro hudební fanoušky férová" uvádí Michal Němec, ředitel portálových služeb společnosti T-Mobile.

"Rozdávání hudby zadarmo se nám moc nelíbí, tohle je nějaký kompromis. Pro milovníky CD, jako jsem já, bude k dispozici klasický nosič, Ti, kteří lamentují nad cenami hudebních CD, mají možnost dokázat, že řeči o tom, že kdyby byla hudba levnější, klidně by si ji koupili, teď mohou potvrdit svá slova. Nebo jen zjistíme, že ani to jim nestačí," doplňuje Richard Krajčo.

Všechny skladby jsou ve formátu MP3 (320 kbps) a bez ochrany proti kopírování - DRM. K dispozici je nejen hudební obsah alba, ale i přebal. Za Jeviště mohou příznivci skupiny zaplatit dvěma způsoby: buď pomocí tzv. Premium SMS, nebo mohou použít svou platební kartu. V případě, že je fanoušek zákazníkem T-Mobile, vyjde jej album jen na 99 korun. Pokud je klientem jiného operátora, bude jej stát 149 korun (včetně DPH).

Na stránce www.t-music.cz/krystof najdou fanoušci navíc kromě alba Jeviště či postupu, jak zaplatit, také všechny informace o chystaném koncertním t-music Kryštof tour, blog s Richardem Krajčem, online hry a soutěže o atraktivní ceny jako mobilní telefony, či lístky na koncerty.

Další z aktivit, kterou kapela nachystala k 15 letům své existence, je blížící se únorové turné t-music Kryštof tour 2010. Kapela zahájí šňůru koncertem 19. února 2010 v Praze v Tesla Aréně, poté se 23. února přesune na Výstaviště v Brně. Posledním zastávkou bude 26. února ČEZ Aréna v Ostravě. Jako předskokan turné vystoupí  Xindl X.

O skupině Kryštof
Skupina se před 15 lety narodila v Havířově jako The Kryštof. Ze současného složení tyto doby pamatují už jen frontman Richard Krajčo a basista Nikolaj Arichtev. Kapela používala před názvem člen "The", jako výsměch českým garážovým skupinám, které se se svou "precizní" angličtinou snažily prozpívat na vlny MTV.

Zlomovým obdobím byl pro kapelu rok 2000, kdy firmu Monitor EMI zaujal demosnímek ze studia Českého rozhlasu v Ostravě. Formace debutovala albem ?Magnetické pole", načež byla prohlášena novým objevem české hudební scény.

V roce 2002 kapela vydává druhé album ?V siločarách" a o dva roky později třetí studiové album s názvem ?Mikrokosmos". Album získalo od Akademie populární hudby sošku Anděla. Zatím poslední album Rubikon se natáčelo v roce 2006 a získalo 3 sošky Anděla. O rok později Kryštof bilancoval "bestofkou" Poločas a vyrazil na veleúspěšné akustické turné po divadlech, které zakončil nahrávkou Kryštof v Opeře 2008. Jeviště je tedy pátou řadovou deskou kapely.